Close
Egyre több helyen kötelező a szabadtéri maszkviselés Olaszországban

Egyre több helyen kötelező a szabadtéri maszkviselés Olaszországban

Szükség van a szigorításra.

Az 5,8 milliós Campania tartomány egész területén kötelezővé tették a szájmaszk használatát, s nem csak zárt térben, hanem a szabadban, így az utcákon is. Abban az esetben is viselni kell, ha két személy között biztosított a legalább egyméteres távolság. A kötelező szájmaszkhasználat eredetileg március 10. és június 22. között volt érvényben.

“Ha el akarjuk kerülni az újbóli lezárásokat, muszáj ismét szigorítani az óvintézkedéseket” – hangoztatta Vincenzo De Luca tartományi elnök. Döntését azzal indokolta, hogy az iskolakezdés óta emelkedett a fertőzöttek száma.

Ismét kötelezővé tették a szájmaszk használatát az északkeleti Genova belvárosában is, miután a Liguria régióban szerdán kiszűrt 108 új betegből hatvanhármat a sikátoros genovai centrumban diagnosztizáltak. Negyven esetben a fertőzés véletlenszerűen történt, a kontaktkeresés során nem sikerült családtagokkal, munkatársakkal, ismerősökkel való kapcsolatot kimutatni. A polgármester szerint a szigorítás az esetleges gócpont kiszélesedésének megfékezését célozza.

Meghosszabbították a kötelező szabadtéri szájmaszkviselést a szintén liguriai La Spezia városában is, ahol szeptember 11-én vezették be, miután egy hét alatt majdnem ezer új beteget szűrtek ki. Péntektől kötelező lesz a szájmaszk a pugliai Foggia városában is, hatéves kortól, mindenki számára és mindenhol. A hétvégére lezárják a kereskedelmi központokat is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom