Close
Létezik egy egyszemélyes galéria Sanghajban

Létezik egy egyszemélyes galéria Sanghajban

Hatvan négyzetméteres, kifejezetten egy emberre kialakított galéria mutatja be Sanghajban, milyenek lehetettek az ősemberek mindennapjai a saját maguk által kialakított barlangokban. 

Az utcáról csupán egy íves, kőbe vájt bejárat mutatja, hogy valami izgalomra kell számítani belépés után. Az egyszerű, mégis figyelemfelkeltő homlokzat nagyon fontos volt a készítőknek, ezt pedig a lehető legszebb és legautentikusabb módon oldották meg.

A projekt alakulása közben rá kellett jönnünk arra, hogy a barlang maga nem egy kényszerített formavilág és koncepció, hanem a hely természetéből kell fakadnia

– mondta az Offhand Practice, a barlanggalériát megálmodó építészeti iroda egyik dolgozója.

Odabent szintekre oszlik a tér, ezzel is érzékeltetvén a valódi barlangok kialakítását: nem biztos, hogy sikerült szinteltolások nélkül megalkotni az őskori lakóhelyet, sőt, ez bizonyára nem is volt cél. A padló színezése is változatos, különböző árnyalatokkal játszanak, ezek segítenek imitálni a természetes fényt is, amiből annyira nem sok jut be ide. Amennyi mégis, ahhoz ötletes megoldással jutottak el, hiszen egy barlangban ugye az ablak nem életszerű fényforrás.

Természetesen muszáj volt némi modern megoldáshoz nyúlniuk, ezért lágy, szűrt, melegfényű szpotlámpákat is felszereltek, imitálván az esetleges, lyukakon beszűrődő fényt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom