Csalódniuk kell most a turistáknak, akik az Eiffel-toronyhoz érkeznek

Zárva találják az utazók Párizs legikonikusabb látványosságát.

Az Eiffel-torony dolgozói sztrájkolnak, mert mint az őket képviselő szakszervezetek elmondták, a város alábecsüli a karbantartási költségeket és túlságosan sok jegyet adnak el. Ez pedig nemcsak a személyzetet terheli túl, hanem biztonsági kockázatot is jelent a látogatók és a dolgozók számára egyaránt.

Ez a tábla fogadja az arra járókat

A hírek szerint a dolgozók fizetésemelést követelnek az emelkedő jegyáraknak megfelelően.

December óta ez a második sztrájk az Eiffel-toronynál, amely február 19-én, hétfőn zárt be, és ma, február 20-án, kedden is zárva marad a műemlék hivatalos honlapja szerint, ahol arra is figyelmeztetnek, hogy a sztrájk eéhúzódhat, és február 21-én, szerdán is hatással lehet a nyitvatartásra. Az előrejelzések szerint a műemlék akár az egész héten zárva maradhat. A sztrájk idején a toronyba nem lehet felmenni, azoknak pedig, akik már megvették a jegyüket online, e-mailt küldtek a szükséges teendőkkel.

Bár a nyáron kezdődő olimpia még messze van, a hírek szerint a város számolt azzal, hogy esetleg akkor is lehetnek sztrájkok, és a közszféra dolgozóinak bónuszt ajánlott fel, hogy megakadályozza a munkabeszüntetéseket. A szakszervezetek közös nyilatkozatban szólították fel az önkormányzatot, hogy ésszerűen bánjon a pénzügyekkel, hogy biztosítsa a műemlék és az azt üzemeltető vállalat fennmaradását.

A napokban egy másik olyan sztrájkot is tartanak, ami sok utazót érint, de nem Franciaországban.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash, Getty Images)

Eiffel-torony | sztrájk | lezárás | párizs

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom