Close
Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított

Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított

Nem mindennapi aukciót tartanak február 3-án Párizsban. 

Robert Redford Hollywood egyik legtehetségesebb és legvagányabb színésze – a díjai inkább az előbbit bizonyítják, ha pedig az utóbbira keresünk bizonyítékot, elég egy pillantást vetni arra az 1964-es Porsche 904 GTS-re, amelyet a színész egy évtizeden át birtokolt a hatvanas évek közepétől.

A bizonyos járgány a tervek szerint a jövő hónapban kalapács alá kerül a Bonhams Les Grandes Marques du Monde à Paris árverésén, szakértői becslések alapján várhatóan 1,5 és 1,7 millió dollár közötti összeget fog fizetni érte jövőbeli tulajdonosa.

Illusztráció

A sportkocsi a ’60-as évek versenyautóinak egyik legszebb példányaként ismert.

Néhány évig még versenyzett is, miután 1964 januárjában elhagyta a Porsche németországi gyárát, hogy aztán a neves autóversenyző és gyűjtő, Steve Earle-hez kerüljön. Redford két évvel később vásárolta meg Earle-től az autót, amely akkoriban sötétkék és ezüst színben pompázott, és tíz évig tulajdonolta.

Illusztráció

Az 1980-as évek elején a Porsche 904 GTS  jelentős restauráláson esett át, melynek hozadékaként kétliteres Porsche 911 motort és vadonatúj, írzöld színű fényezést kapott. Az autóban még mindig az eredeti ötsebességes kézi vezérlésű váltó és felfüggesztés található, a belseje pedig kék szövetkárpitozású.

A február 3-án kezdődő árverésen további egyéb, az autógyűjtőket izgalomba hozó érdekességek is szerepelnek majd.

Ilyen például egy királykék 1996-os Bugatti EB110 GT Coupé, amelyből csupán kilencvenöt darabot gyártottak és mindössze tízezer kilométert futott. Becsült értéke 1,3-1,5 millió dollár. A Bonhams szerint a modellnek olyan ismert tulajdonosai vannak, mint Michael Schumacher és a brunei szultán.

Egy másik, említésre méltó autó egy 1938-as Bugatti Type 57C Special Coupé, a Bugatti történetének egy valódi darabja. A járgány húsz éven át amolyan fejlesztési járműként szolgált vállalat gyárában, a Bugatti alapítója, Ettore Bugatti többször is vezette. Szakértők szerint 1,8-2,3 millió dollárt érhet.

A nagy aukciósházak árverésein rendre előtérbe kerülnek azok az autóritkaságok, amelyekhez egy kisebb vagyonért lehet hozzájutni. 2021-ben, ha lehet, még nagyobb összegekért cseréltek gazdát a legkülönlegesebb gyűjtői darabok. Mutatjuk az aukciók öt legértékesebb modelljét.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

aukció | eladó | tulajdon | autó | ritkaság

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram