Close
Akciós áron lehet a tiéd egy privát sziget Szicília partjai mellett

Akciós áron lehet a tiéd egy privát sziget Szicília partjai mellett

Aki elég gyorsan cselekszik – és rendelkezik pár száz millió forintnyi költőpénzzel – egészen jutányos áron juthat hozzá egy mutatós kis szigethez Szicília északi részén.

Az Isola delle Femmine, vagyis a nők szigete igazán festői helyszín a Tirrén-tengeren, Palermo közelében. És habár elég ritkán nyílik alkalom egy olasz sziget megvásárlására, ez most éppenséggel eladó. Ráadásul elég jó áron – legalábbis ahhoz képest, hogy milyen összegekért szokott egy-egy privát sziget gazdát cserélni.

Eredetileg három és fél millió euróért hirdették, ám komoly vevőt nem találták rá, éppen ezért jócskán levitték az árát. Jelenleg egy-három millió euróra tartják, ezen a skálán belül nyitottak mindenféle ajánlatra és egyezkedésre. Az aktuális tulajdonos azt reméli, hogy kétmillió euró (640 millió forint) környékén sikerül majd megegyeznie valakivel.

Bárki lesz is a sziget új tulaja, azzal biztosan számolnia kell, hogy jelenleg mindössze egy tizenhatodik századi kőtorony maradványai találhatóak rajta, ami valóban gyönyörű, magasztos és romantikus, ámde lakhatatlan.

Tehát, ha valaki Szicília partjai mellett a saját szigetén kívánja élni az életét, annak előtte legalább egy kunyhót fel kell ott húznia.

A szigetnek persze megvan a maga történelme is. A neve onnan ered, hogy valószínűleg egy női börtön működött itt korábban, ám többféle legenda is kering róla. Az egyik szerint tizenhárom török nőt száműztek a családjuktól, akik végül ezen a szigeten kötöttek ki, ahol aztán boldogan éltek, míg meg nem haltak. A másik szerint egy olasz gróf beleszeretett egy gyönyörű helyi lányba, akire annyira féltékeny volt, hogy a szigetre költöztette, hogy egyetlen másik férfi se mehessen a közelébe.

A szokatlanul alacsony ár pedig ismét azt bizonyítja, hogy Olaszországban tényleg nem könnyű mostanság túladni egy ingatlanon. Alig pár hete írtunk róla, hogy

egy férfi tombolán árulja az olasz házikóját:

(Képek: Getty Images)

nők szigete | olaszország | privát | eladó | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram