Close
Akciós áron lehet a tiéd egy privát sziget Szicília partjai mellett

Akciós áron lehet a tiéd egy privát sziget Szicília partjai mellett

Aki elég gyorsan cselekszik – és rendelkezik pár száz millió forintnyi költőpénzzel – egészen jutányos áron juthat hozzá egy mutatós kis szigethez Szicília északi részén.

Az Isola delle Femmine, vagyis a nők szigete igazán festői helyszín a Tirrén-tengeren, Palermo közelében. És habár elég ritkán nyílik alkalom egy olasz sziget megvásárlására, ez most éppenséggel eladó. Ráadásul elég jó áron – legalábbis ahhoz képest, hogy milyen összegekért szokott egy-egy privát sziget gazdát cserélni.

Eredetileg három és fél millió euróért hirdették, ám komoly vevőt nem találták rá, éppen ezért jócskán levitték az árát. Jelenleg egy-három millió euróra tartják, ezen a skálán belül nyitottak mindenféle ajánlatra és egyezkedésre. Az aktuális tulajdonos azt reméli, hogy kétmillió euró (640 millió forint) környékén sikerül majd megegyeznie valakivel.

Bárki lesz is a sziget új tulaja, azzal biztosan számolnia kell, hogy jelenleg mindössze egy tizenhatodik századi kőtorony maradványai találhatóak rajta, ami valóban gyönyörű, magasztos és romantikus, ámde lakhatatlan.

Tehát, ha valaki Szicília partjai mellett a saját szigetén kívánja élni az életét, annak előtte legalább egy kunyhót fel kell ott húznia.

A szigetnek persze megvan a maga történelme is. A neve onnan ered, hogy valószínűleg egy női börtön működött itt korábban, ám többféle legenda is kering róla. Az egyik szerint tizenhárom török nőt száműztek a családjuktól, akik végül ezen a szigeten kötöttek ki, ahol aztán boldogan éltek, míg meg nem haltak. A másik szerint egy olasz gróf beleszeretett egy gyönyörű helyi lányba, akire annyira féltékeny volt, hogy a szigetre költöztette, hogy egyetlen másik férfi se mehessen a közelébe.

A szokatlanul alacsony ár pedig ismét azt bizonyítja, hogy Olaszországban tényleg nem könnyű mostanság túladni egy ingatlanon. Alig pár hete írtunk róla, hogy

egy férfi tombolán árulja az olasz házikóját:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom