Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdít az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezés

Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdítják az embereket azok a hírességek, akik csatlakoztak a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! című kezdeményezéséhez.

A kampányhoz három kisfilm is tartozik, ezekben Pokorny Lia, Kollár-Klemencz László és Vecsei H. Miklós hívja fel a figyelmet arra, hogy fölöslegesen ne fogyasszunk és termeljünk, tegyünk apró lépéseket a mindennapokban a fenntartható fejlődés felé, és az anyagi javak helyett próbáljuk önmagunkban, másokban és a természetben is megtalálni a boldogságot. Az aláírható petíciójukban többek között

a gondolkodási és erkölcsi megújulás, valamint a lokalizáció fontosságára is felhívják a figyelmet.

„A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk. Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna. Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjainként teszünk a természetért”olvasható az Életigenlő oldalán.

A továbbiakban Török Ferenc filmrendező kisfilmjeiben fel fog tűnni Berg Judit, Böjte Csaba, Hajós András, Havas Dóra, Kovács András Péter és Ónodi Eszter is, akik azt fogják majd elmondani, miért fontos számukra ez a petíció, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, és hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke a Black Friday jelenségére is kitér:

arra buzdít mindenkit, hogy csak azt vegyük meg, amire szükségünk van,

és lehetőleg helyben, hazait. Továbbá azt is elmondta, hogy az ősz folyamán négy online beszélgetést is terveznek, ezeken a hulladékmentes életmódról, a helyi zöldközösségekről, illetve az ökofalvakról is szó lesz.

Témába vág:

(Forrás: MTVSZ)

black friday | Havas Dóra | Böjte Csaba | Török Ferenc | Ónódi Eszter

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom