Close
Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdít az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezés

Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdít az Életigenlő – Bólints rá! kezdeményezés

Fenntartható életre, tudatosabb fogyasztásra buzdítják az embereket azok a hírességek, akik csatlakoztak a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! című kezdeményezéséhez.

A kampányhoz három kisfilm is tartozik, ezekben Pokorny Lia, Kollár-Klemencz László és Vecsei H. Miklós hívja fel a figyelmet arra, hogy fölöslegesen ne fogyasszunk és termeljünk, tegyünk apró lépéseket a mindennapokban a fenntartható fejlődés felé, és az anyagi javak helyett próbáljuk önmagunkban, másokban és a természetben is megtalálni a boldogságot. Az aláírható petíciójukban többek között

a gondolkodási és erkölcsi megújulás, valamint a lokalizáció fontosságára is felhívják a figyelmet.

„A koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára. A problémák okai közösek: túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk. Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna. Ezen csak együtt tudunk változtatni, ha egyénként, aktív közösségek tagjainként teszünk a természetért”olvasható az Életigenlő oldalán.

A továbbiakban Török Ferenc filmrendező kisfilmjeiben fel fog tűnni Berg Judit, Böjte Csaba, Hajós András, Havas Dóra, Kovács András Péter és Ónodi Eszter is, akik azt fogják majd elmondani, miért fontos számukra ez a petíció, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, és hogy ők maguk milyen vállalást tesznek mindezek érdekében.

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke a Black Friday jelenségére is kitér:

arra buzdít mindenkit, hogy csak azt vegyük meg, amire szükségünk van,

és lehetőleg helyben, hazait. Továbbá azt is elmondta, hogy az ősz folyamán négy online beszélgetést is terveznek, ezeken a hulladékmentes életmódról, a helyi zöldközösségekről, illetve az ökofalvakról is szó lesz.

Témába vág:

(Forrás: MTVSZ)

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom