Close
Három év után visszatértek az első kínai turistacsoportok Magyarországra

Három év után visszatértek az első kínai turistacsoportok Magyarországra

Közel három évnyi járványügyi korlátozásokat követően érkeztek Budapestre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport közösen köszöntötte azt a huszonkét fős turistacsoportot, melynek tagjai a Covid-19 korlátozások enyhítését követően érkeztek meg Magyarországra. A kínai látogatók hatalmas hatást gyakoroltak a globális turisztikai szektorra már

a világjárványt megelőző időszakban is, összesen százhetven millió nemzetközi utat tettek meg.

A pandémiát követően Magyarország számára is fontos, hogy a kínai turisták visszatérjenek; Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerint a közvetlen járatok számának megugrása is jelzi, hogy hazánk szívesen fogadja az ázsiai országból érkező utazókat. Hozzátette: a járatok újraindításával várhatóan visszatérhet a turizmus a járvány előtti szintre.

A pandémiát megelőzően közel kétszáznyolcvanezer kínai turista érkezett Magyarországra.

Az idei év statisztikái is kedvezően alakulnak, a hazai turizmus akár túl is szárnyalhatja 2023-ban a járvány előtti adatokat. 2022-ben mintegy 14,2 millió utazó nagyságrendileg negyven millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon, idén januárban pedig már tizenöt százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

kína | turista | világjárvány | beutazó turizmus | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram