Close
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy

Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy

Jeff Bezos mellett ülhet a licit győztese.

4,8 millió dollárról sikerült feltornázni 28 millió dollárig az online aukción az első űrrepülőjegyek árát.

A mindössze 10-15 percig tartó űrút minden percéért nagyjából két millió dollárt fizet majd a licit nyertese.

Heteken át zajlott az online aukció, melynek végén 28 millió dollárért, vagyis több mint 8 milliárd forintnak megfelelő összegért elkelt az első privát űrrepülésre szóló jegy a New Shepard fedélzetén – írja a CNET-re hivatkozva a HVG.

Az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos által alapított privát űrrépülési szolgáltató cég, a Blue Origin által felkínált lehetőségért befolyó összeget

a cég nonprofit alapítványán keresztül a tudományos pályára készülő fiatalok oktatásának a támogatására költik majd.

Az aukció 4,8 millió dollárról kezdődött, de arról, hogyan zajlottak az utolsó licitek, arról online tudósítás is készült. 159 országból 7600 ember jelentkezett be a történelmi jelentőségű repülésre, de a tényleges licitben végül csak húsz ember részt és mindössze tíz percig tartott. A nyertes vásárló nevét még hetekig nem hozzák nyilvánosságra, de a legvehemensebben ajánlatot tevő vásárlójelölteknek felajánlják, hogy felkerülhetnek egy következő gépre.

Az utazás maga mindössze 10-15 percig tart majd, így a vásárló percenként nagyjából két millió dollárért utazik majd az űrrepülőgépen, melynek újtát végig automatikus rendszer irányítja majd. Az űrrepülőn egyébként hat hely, van melyek egyikét maga a cég alapítója, a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos foglalja majd el.

Ha az űrbe nem is, de nagyon sok csillagos éjszakákért és sztratoszférikus pezsgőélményekért egy icipicit olcsóbban tudjuk, hová kell menned.

(Fotók: Unsplash, forrás: HVG)

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom