Close
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy

Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy

Jeff Bezos mellett ülhet a licit győztese.

4,8 millió dollárról sikerült feltornázni 28 millió dollárig az online aukción az első űrrepülőjegyek árát.

A mindössze 10-15 percig tartó űrút minden percéért nagyjából két millió dollárt fizet majd a licit nyertese.

Heteken át zajlott az online aukció, melynek végén 28 millió dollárért, vagyis több mint 8 milliárd forintnak megfelelő összegért elkelt az első privát űrrepülésre szóló jegy a New Shepard fedélzetén – írja a CNET-re hivatkozva a HVG.

Az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos által alapított privát űrrépülési szolgáltató cég, a Blue Origin által felkínált lehetőségért befolyó összeget

a cég nonprofit alapítványán keresztül a tudományos pályára készülő fiatalok oktatásának a támogatására költik majd.

Az aukció 4,8 millió dollárról kezdődött, de arról, hogyan zajlottak az utolsó licitek, arról online tudósítás is készült. 159 országból 7600 ember jelentkezett be a történelmi jelentőségű repülésre, de a tényleges licitben végül csak húsz ember részt és mindössze tíz percig tartott. A nyertes vásárló nevét még hetekig nem hozzák nyilvánosságra, de a legvehemensebben ajánlatot tevő vásárlójelölteknek felajánlják, hogy felkerülhetnek egy következő gépre.

Az utazás maga mindössze 10-15 percig tart majd, így a vásárló percenként nagyjából két millió dollárért utazik majd az űrrepülőgépen, melynek újtát végig automatikus rendszer irányítja majd. Az űrrepülőn egyébként hat hely, van melyek egyikét maga a cég alapítója, a világ leggazdagabb embere Jeff Bezos foglalja majd el.

Ha az űrbe nem is, de nagyon sok csillagos éjszakákért és sztratoszférikus pezsgőélményekért egy icipicit olcsóbban tudjuk, hová kell menned.

(Fotók: Unsplash, forrás: HVG)

repülőjegy | licit | űrrepülő | Jeff Bezos | ár

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram