Eltitkolt medencéik buktatják le a gazdag franciákat

A francia adóhatóság mesterséges intelligenciát vet be, hogy leleplezze az eltitkolt medencéket.

Az adóhatóság kilenc ügyosztályán futtaták le a Google és a Capgemini által kifejlesztett rendszert, egybevetve a légifelvételek adatait a különféle földtulajdonokról rendelkezésre álló adatokkal.  A jelenleg felmért – egyelőre nem országos szintű – adatok szerint az úszómedencék legalább hat százalékát nem jelentették be azok tulajdonosai.

 

Az adminisztratív hiányosságnak az lehet az oka, hogy a medencés telkek után magasabb adót kell befizetni.

Franciaországban 2020-ban több mint 3,2 millió úszómedencét tartottak számon magánszemélyek ingatlanainak területén, és a járvány alatt a medencetelepítések száma még tovább nőtt, mivel egyre több munkavállaló dolgozott otthonról.

A jelenlegi felmérések az ország délkeleti részében készültek, így többek között a többnyire jómódúnak nevezhető, igen magas telekárakkal rendelkező Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône és Haute -Savoie, valamint Vendée megyékben "kukkantottak be" a gyanútlan tulajdonosok telkeire.

Az adóhivatal e területeken 20 356 be nem jelentett úszómedencét fedezett fel.

A kilenc franciaországi megyében végzett felmérés nyomán 10 millió euró értékben küldtek ki számlákat a feledékeny tulajdonosoknak, a most kikísérletezett rendszert az egész országra kiterjesztik.

Franciaországban nemcsak az eltitkolt medencék, de a magánrepülők és az oligarchák is nagy port kavarnak.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

franciaország | medence | adó

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom