Close
Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Íme, a Swimply, a “medencék Airbnb-je”.

A platform lehetővé teszi, hogy kibéreljük valaki más medencéjét egy csobbanásra, vagy a sajátunkat (és a kertet) bérbe adjuk idegeneknek.

A 2018 nyarán indult  Swimply kezdetben kísérleti projektként működött, mondván “demokratizálja a medenceélményt, hogy mindenki élvezhesse a valóságból való kiszakadást”.

A platform azóta több mint húszezer medencét kínál az Egyesült Államok mind az ötven államában, valamint Kanadában és Ausztráliában.

Mivel a Covid-járvány csúcspontján rengeteg nyilvános medence, uszoda és rekreációs hely bezárt, a Swimply komoly vonzerővel bírt, és azóta is folyamatosan növekszik a népszerűsége. A medencéjüket megosztó háztulajdonosok feliratkozhatnak egy listára, beállíthatnak óradíjat olyan részletek alapján, mint a medence mérete, használati ideje és felszereltsége – utóbbi magában foglalhatja a fürdőszobát, a grillsütőt vagy a medencejátékokat és úszógumikat.

Az átlagos bérleti díj a houstoni harminc dolláros (kb. 12 ezer forintos) óradíjtól a Los Angeles-i negyvenöt dolláros (kb. 18 ezer forintos) óradíjig terjed Amerikában.

A tulajdonosok döntésétől függ, hogy otthon tartózkodnak-e, amíg a vendégek használják a medencéjüket. A Swimply a foglalási díj tizenöt százalékát kéri a házigazdáktól, tíz százalékát pedig a vendégektől, a házigazdák egymillió dolláros biztosítást kapnak.

“A világ legnagyobb medencebérlési platformjaként hatalmas piaci lehetőséget látunk ebben, mivel az emberek olyan élményeket keresnek, amelyeket otthon nem tudnak megélni” – mondta Sonny Mayugba, a Swimply alelnöke a Forbesnak. Hozzátette, hogy érdekes módon az ügyfelek utazás alkalmával is használják a Swimplyt, hogy élvezzék a természetet. Egy bérelhető medence Temeculában például egy tökéletes borkóstolós nap megkoronázását jelenti a kaliforniai borvidéken.

A Swimply becslése szerint az Egyesült Államokban több mint tízmillió medence van üzemben, egy átlagos medencetulajdonos pedig csak az idő tizenöt százalékában használja csak a sajátját.

Az Airbnb új funkciót tervezett, amely azt szolgálja, hogy az egyedül utazók még nagyobb biztonságban érezhessék magukat. De mit is jelent ez pontosan? Az általánosabb biztonsági tippek mellett amikor valaki üzenetet küld a házigazdának, a rendszer példakérdéseket ajánl fel a környékekkel vagy a házban tartózkodó többi vendéggel kapcsolatban.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

swimply | platform | bérlés | airbnb | amerika

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom