Close
5,5 millió beoltottnál eltörlik a kötelező maszkviselést és nem kell védettségi kártya szállodákba, fürdőkbe

5,5 millió beoltottnál eltörlik a kötelező maszkviselést és nem kell védettségi kártya szállodákba, fürdőkbe

Gulyás Gergely szerint ezt 3-5 napon belül elérhetjük.

A friss kormányinfón  nyilatkozott Gulyás Gergely, aki szerint ma elérjük az 5 millió 450 ezer beoltottat, innentől kezdve minden azon múlik, hogy hányan veszik fel még az oltást és mikor kapják meg az első dózist valamely oltóanyagból.

Az elmúlt napokban egyébként átlagban körülbelül tízezer embert oltottak be az első adaggal, tehát ha így haladunk tovább, akkor inkább 5 nap múlva, tehát jövő hét elején lehet meg az enyhítésekhez szükséges 5,5 milliós szám.

És melyek ezek az enyhítések? A kormány úgy döntött, hogy

5,5 millió beoltott után megszűnik a köztelező maszkhasználat, és nem kell a védettségi igazolvány szállodákban, strandokon, éttermekben, fürdőkben.

A védettségi igazolvány használata tömegrendezvényeknél megmarad, ilyenek a sportrendezvények, koncertek, fesztiválok és az éjszakai zenés szórakozóhelyek rendezvényei.

A kormányinfó tájékoztatásából egyelőre nem derült ki, hogy a kötelező maszkhasználat eltörlése mi mindenre vonatkozik, például eltörlik-e a maszkhasználatot a tömegközlekedési eszközökön, a vonatokon, az olyan zárt terekben, mint a boltok, bevásárlóközpontok, metrómegállók, ezeket az információkat még mindig nagyon várjuk.

Elhangzott viszont, hogy július elsejétől az uniós vakcinaútlevél- és zöldkártya Magyarországon is elérhetővé válik. Jövő hétfőtől tájékoztató kampány is indul ezzel kapcsolatban. A vakcinaútlevél lehet papír alapú vagy digitális, emellett a zöldkártya nemcsak az oltás tényét, hanem a betegségen való átesettséget illetve a negatív PCR-teszteket is mutatni fogja majd. A szomszédos országokba már ezek nélkül is lehet utazni és visszautazni Magyarországra.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex, 24.hu)

védettségi igazolvány | ötmillió beoltott | kormány | gulyás gergely | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram