Kiderült, miket hagyunk el legtöbbször a repülőtéren

Az utazás néha kaotikus lehet, különösen akkor, ha a világ legforgalmasabb repülőterein kell áthaladni. Így teljesen érthető, ha egy pillanatra elfelejtünk valamit a biztonsági ellenőrzésnél – ez lehet akár maga a poggyász is. Nem vagyunk egyedül ezzel.

Az elveszett poggyászokat újraértékesítő Unclaimed Baggage 2023-as jelentése szerint tavaly mintegy kétmillió csomagot hagytak hátra az utasok. Ezen tárgyak nagy többsége úgymond intim jellegű volt.

A hátrahagyott darabok közül alsóneműből akadt a legtöbb, ezt követte a cipő, a tablet és e-olvasó, a póló, majd ötödikként a könyv. A legtöbbször elhagyott tárgyak tízes listájára befért még a blúz, a farmer, a fejhallgató, a ruhanemű és a mobiltelefon.

Eddig egészen hétköznapi tárgyakról van szó, de akadnak azért elég vad dolgok is.

Ezek közé tartoznak a legdrágább elhagyott tételek, mint például egy 37 050 dollárra becsült 14 karátos arany- és gyémántgyűrű, egy 23 500 dollárra értékelt Birkin táska, egy 12 ezer dolláros Louis Vuitton Nike Air Force 1 Mids cipő és egy 9990 dollárra becsült Givenchy ruha.

Ami a "legizgalmasabb" dolgokat illeti, az első helyre két élő kígyó került, amiket egy dobozban tartottak, aztán egyszerre két Hermes Birkin táska, egy 49 billentyűs Keytar szintetizátor és egy női rúdugráshoz használható rúd következett. A cipőmárkákat illetően a Nike vezet, az elhagyott és megtalált lábbelik tizennégy százaléka Nike volt.

Az elveszett poggyászokból megmaradt tárgyak java egyébként megvásárolható az unclaimedbaggage.com oldalon. Mert ahogy a mondás tartja, ami az egyik ember szemete, az a másik kincse. Még akkor is, ha az egy elveszett alsónemű is – amit egyébként a hivatalos megtalálók kimosnak.

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

legtöbbet | tárgyak | poggyász | repülőtér | elveszett

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom