Magabiztos nőknek szánt kollekcióval érkezik meg a nyárra az Émé

Egyszerre kozmopolita és hazai, feminim, magabiztos és légies. Laura Berger kortárs alkotásai által inspirált, Mild Steel névre hallgató kollekcióval jött ki az Émé, melyben felszínre hozzák a belső szépséget, a nőiességet, a nők ősi erejét, egységét, a finom, érzékeny lelkületet. 

A művésznő látásmódja, mondanivalója és az Émé nő között alapból számos párhuzamot lehet felfedezni, a tervezők pedig Laura alkotásainak hatására még erőteljesebben szerették volna hangsúlyozni a nőt. Úgy tűnik, sikerült.

A ruhákat olyan magabiztos nőknek tervezték, akik merik vállalni önmagukat.

Legfőképp a belső értékeket szeretnék kidomborítani, amihez nem feltétel a tökéletes külső, hiszen úgy gondolják: a tökéletesség az önmagunkkal való harmóniában rejlik. A művésznő alkotásai is ezt a fajta egységet hivatottak bemutatni, kortól és bőrszíntől függetlenül.

Szabásvonalaikkal a nőiességet emelik ki. A rétegek a női test sziluettjeiből kiragadott-, valamint apró geometrikus formák kombinációjából állnak.

Ahogy Laura az alakok sokaságával alkot egységes képet, az Émé a rétegződéssel, applikációkkal, a formák és felületek különbözőségével hozza létre azt.

Színeket tekintve a női lélek kerül előtérbe. Ahogy Berger képein is, pasztellszínekkel mutatják be a nők anyai, finom, érzékeny oldalát, emellett megjelenik az erőteljes fekete, mely felhívja a figyelmet a nőkben rejlő erőre. Az örök ragyogásról sem feledkeztek meg, és egy kis csillogást is belecsempésztek az egyes darabokba.

Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra nagyvárosi nő-inspirálta márkája 2013-ban született. Egy általuk megálmodott nőideál ihleti őket, akit az Émével azonosítanak. Émé egyszerre vagány és bájos, tele van ambícióval, ugyanakkor lágysággal és romantikával – ezért kapnak kiemelt szerepet minden kollekciójukban az ellentétek.

Fő inspirációforrásuk a nagyvárosi hangulat és a természet lágyságának kontrasztja.

Karakteres és emlékezetes darabokat igyekeznek alkotni úgy, hogy jól kombinálhatóak és kényelmesek legyenek, kiegészítsék és kiemeljék viselőik személyiségét, valamint magabiztosságot kölcsönözzenek számukra.

Ez is érdekelhet:

Tomcsányi Dóri felveszi a kesztyűt a fast fashion üzletházakkal

Ő az év divattervezője, a Women of the Year 2018-as győztese. Tanít a MOME-n, a kortárs festők és az utazások inspirálják, strandröpiben pro, folyamatosan kooperál, most épp megtervezte az új mekis formaruhát. Tomcsányi Dóri-portré.

(Fotó: Ajkai Dávid, styling: Horváth Johanna, smink: Kovács Viktória, haj: Hevesi Krisztián, modell: Lora@thediarymanagement)

divat | női | kollekció | Laura Berge | divattervezo

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom