Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Most minden eddiginél jobban felértékelődtek azok a receptek, amelyeket minimális energiaráfordítással el tudunk készíteni, ezúttal pedig nem a saját szabadidőnket csökkentenénk a praktikus fogásokkal, hanem a villanyszámlánkat. Összegyűjtöttünk három olyan éltelt, aminek az elkészítése egyetlen percnyi áramot igényel.

Tojással töltött sült avokádó
Hozzávalók:

1 avokádó
2 db tojás
só, bors

Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és a héját, majd egy kis hőálló tálra tesszük. Beleütünk mindkét felébe egy tojást, majd a mikróban egy perc alatt készre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlésünk szerint zöldfűszerekkel megszórjuk, frissen fogyasztjuk.

Kuszkusz saláta
Hozzávalók:

100 gramm kuszkusz
200 milliliter forrásban lévő víz
2 szál újhagyma
1 darab piros kaliforniai paprika
½ uborka
50 gramm feta sajt, kockára vágva
2 evőkanál pesztó
2 evőkanál fenyőmag

A vizet egy perc alatt vízforralóban felmelegítjük. A kuszkuszt egy nagy tálba tesszük, majd felöntjük a felforrt vízzel. Sózzuk, kedvünk szerint zöldfűszerekkel megszórjuk. Lefedjük, így tíz perc alatt tökéletesen megpuhul és az összes nedvességet felszívja. Közben a hagymát és a paprikát felszeleteljük, az uborkát pedig felkockázzuk.

Ezeket hozzáadjuk a kuszkuszhoz, ráhalmozzuk a pesztót, belemorzsoljuk a fetát, és az egészet összekeverjük. Fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Mikrós bögrés kevert süti
Hozzávalók:

4 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 közepes tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
néhány csepp vanília aroma
2 evőkanál csokireszelék
késhegynyi sütőpor

Minden hozzávalót összekeverünk egy bögrében, betesszük a mikróba és a legerősebb fokozaton egy, maximum másfél perc alatt készre sütjük. Frissen fogyasztjuk.

(Forrás: BBC GoodFood, Fotók: Getty)

energia | konyhai trükk | konyhai praktika | energiatakarékosság | gyors étel | egészséges étel

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom