Ennek a hajónak a története maga a koronavírus-járvány

Békeidőben sétahajó, most valami más.

Az MS Thurgau békeidőben egy sétahajó, amely a Boden-tavon, Németország, Ausztria és Svájc határán szállít a tó szépségében gyönyörködni kívánó utasokat. Az ötszáz személyes sétahajó a járvány ideje alatt használaton kívülre került, most azonban ismét munkába áll: oltóközponttá alakítják át.

A nyolcvankilenc éves hajó Romanshornban kezdi a szolgálatát, majd végighajózik a tó teljes hosszán – a Boden-tó Európa harmadik legnagyobb tava –, kiköt Kreuzlingenben és Arbonban, majd visszafelé is megteszi ezt az útvonalat, hogy a fedélzetén beadhassák a második oltásokat.

A tervek szerint az MS Thurgau tizenkét héten át fog szolgálatot teljesíteni.

Egyelőre csak az MS Thurgauból lett "oltóhajó"

Nem ez a hajó az egyetlen furcsa oltóközpont: Angliában egy nyolcszáz éves katedrálisból, az Amerikai Egyesült Államokban Disneylandből, Szingapúrban pedig egy repülőtérből lett oltóközpont.

Ausztriába jövő héttől csak negatív koronavírus teszttel lehet beutazni, Szerbiába viszont ilyesmire nekünk, magyaroknak nincs szükségünk.

ms thurgau | oltóközpont | sétahajó | bodeni tó | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom