Close
Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Retrofit felújítás, rengeteg izgalmas, fenntartható, díjnyertes – és színgazdag – részlettel.

Sarah Wigglesworth építész alakította át, tette fenntarthatóbbá és újította fel ezt a londoni házat a Stock Orchard Streeten. Az otthon páratlan átalakítási projektje megnyerte a RIBA fenntarthatósági díját, ugyanis éves szinten hatvankét százalékkal sikerült csökkenteni a ház szén-dioxid-kibocsátását.

De a bámulatos környezettudatosságon felül is csak elég esztétikailag megnézni a házat, hogy a well-beinget minden négyzetcentiben érezzük:

színes, izgalmas, stílusos és kreatív terek armadája a ház, ahol esztétikai különdíjat is szívesen adnánk a tervezőnek.

A legfeltűnőbb részletek és legkülönlegesebb anyagok között láthatunk szigetelésre használt szalmabálát, újrahasznosított betont, homokzsákokat és vasúti talpfákat is. Ezek miatt sokan a házat a legúttörőbb 21. századi angliai épületként tartják számon;

2015-ben az Architect’s Journal a projektet generációjának legnagyobb hatású házának nevezte.

A házban a környezettudatosság mellett nagyon fontos volt, hogy a lakók az idő múlásával is ugyanúgy tudjanak az otthonukban élni, ezért nagyon sok belsőépítészeti megoldás irányul a mozgáskorlátozottságra és a könnyebben használható részletekre.

A színek és terek stílusos megoldásai pedig ezeken felül is ötcsillagosak: gyönyörű, példaértékű projekt lett, amihez csak gratulálni tudunk.

(Fotók: Ivan Jones) 

dizájn | stock orchard street | Anglia | angol | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram