Close
Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Retrofit felújítás, rengeteg izgalmas, fenntartható, díjnyertes – és színgazdag – részlettel.

Sarah Wigglesworth építész alakította át, tette fenntarthatóbbá és újította fel ezt a londoni házat a Stock Orchard Streeten. Az otthon páratlan átalakítási projektje megnyerte a RIBA fenntarthatósági díját, ugyanis éves szinten hatvankét százalékkal sikerült csökkenteni a ház szén-dioxid-kibocsátását.

De a bámulatos környezettudatosságon felül is csak elég esztétikailag megnézni a házat, hogy a well-beinget minden négyzetcentiben érezzük:

színes, izgalmas, stílusos és kreatív terek armadája a ház, ahol esztétikai különdíjat is szívesen adnánk a tervezőnek.

A legfeltűnőbb részletek és legkülönlegesebb anyagok között láthatunk szigetelésre használt szalmabálát, újrahasznosított betont, homokzsákokat és vasúti talpfákat is. Ezek miatt sokan a házat a legúttörőbb 21. századi angliai épületként tartják számon;

2015-ben az Architect’s Journal a projektet generációjának legnagyobb hatású házának nevezte.

A házban a környezettudatosság mellett nagyon fontos volt, hogy a lakók az idő múlásával is ugyanúgy tudjanak az otthonukban élni, ezért nagyon sok belsőépítészeti megoldás irányul a mozgáskorlátozottságra és a könnyebben használható részletekre.

A színek és terek stílusos megoldásai pedig ezeken felül is ötcsillagosak: gyönyörű, példaértékű projekt lett, amihez csak gratulálni tudunk.

(Fotók: Ivan Jones) 

FOLYTASD EZZEL
Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat
Így is kinézhet egy szociális lakásokból álló társasház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom