Ennyi szín egész Londonban nincs, mint ebben a korszakalkotó házban

Retrofit felújítás, rengeteg izgalmas, fenntartható, díjnyertes – és színgazdag – részlettel.

Sarah Wigglesworth építész alakította át, tette fenntarthatóbbá és újította fel ezt a londoni házat a Stock Orchard Streeten. Az otthon páratlan átalakítási projektje megnyerte a RIBA fenntarthatósági díját, ugyanis éves szinten hatvankét százalékkal sikerült csökkenteni a ház szén-dioxid-kibocsátását.

De a bámulatos környezettudatosságon felül is csak elég esztétikailag megnézni a házat, hogy a well-beinget minden négyzetcentiben érezzük:

színes, izgalmas, stílusos és kreatív terek armadája a ház, ahol esztétikai különdíjat is szívesen adnánk a tervezőnek.

A legfeltűnőbb részletek és legkülönlegesebb anyagok között láthatunk szigetelésre használt szalmabálát, újrahasznosított betont, homokzsákokat és vasúti talpfákat is. Ezek miatt sokan a házat a legúttörőbb 21. századi angliai épületként tartják számon;

2015-ben az Architect's Journal a projektet generációjának legnagyobb hatású házának nevezte.

A házban a környezettudatosság mellett nagyon fontos volt, hogy a lakók az idő múlásával is ugyanúgy tudjanak az otthonukban élni, ezért nagyon sok belsőépítészeti megoldás irányul a mozgáskorlátozottságra és a könnyebben használható részletekre.

A színek és terek stílusos megoldásai pedig ezeken felül is ötcsillagosak: gyönyörű, példaértékű projekt lett, amihez csak gratulálni tudunk.

(Fotók: Ivan Jones) 

dizájn | angol | építészet | riba | ház

FOLYTASD EZZEL

Magyar dizájntárggyal bővült a lipcsei Iparművészeti Múzeum állandó gyűjteménye

Egy stílusos pergolával szinte az egész életünket áthelyezhetjük a szabadba

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom