Close
Ennyire egyszerűen még sosem rendezhettük be a lakásunkat dizájntárgyakkal

Ennyire egyszerűen még sosem rendezhettük be a lakásunkat dizájntárgyakkal

Jön a 360 Design Budapest: egy kiállítás, telis-tele inspirációval, hogy a lakásunkat magyar dizájntermékkel rendezhessük be. 

Húsz magyar formatervező mutatkozik be a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest rendezvényén, mely

sorra veszi azokat a hazai tervezésű tárgyakat, melyek világszínvonalat képviselnek, és visszatükrözik a dizájn mindennapjainkban betöltött szerepét.

A látogatók most izgalmas enteriőrökön, tárlatvezetésen és online kerekasztal-beszélgetések által ismerhetik meg a hazai dizájnipart átható pezsgést a Budapest Design Week keretében.

Október 8. és 10. között egy igazi kortárs dizájnesemény várja a formatervezés kedvelőit az Aulich utca 4–6. szám alatti kiállítóteremben: most először nyitja meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítása, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség valósít meg a Budapest Design Week szakmai partnereként.

Húsz nem mindennapi hazai formatervező munkásságát ismerheted meg, és személyesen is meggyőződhetsz arról, miként szövi át hétköznapjainkat a formatervezés.

A kiállításon Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, Komonka, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad és Ungár Fanni különleges bútoraival, egyedi étkészleteivel, lámpáival és textiltermékeivel találkozhatnak az érdeklődők, de saját otthonuk berendezéséhez is ötleteket meríthetnek a tárlaton keresztül. A kiállításon bemutatott termékekről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, így online is figyelemmel kísérheted a kiállítást a rendezvény weboldalán keresztül.

Ha szeretnél egy kicsit mélyebben is belemerülni a kortárs formatervezés világába, egy tárlatvezetésen is részt vehetsz, amely során egy elismert szakértő szemszögéből ismerheted meg a tárgyak mögötti izgalmas történeteket és művészi kifejezőeszközöket. A látogatók néhány perc erejéig visszacsöppenhetnek a múltba is egy dizájntörténeti kiállítás segítségével, illetve tanúi lehetnek a dizájn jövőjéről és lehetőségeiről szóló szakmai párbeszédeknek is.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Design Dialog programsorozata ugyanis podcast formájában új epizódokkal jelentkezik az esemény ideje alatt, melyeket akár a helyszínen is meg lehet majd hallgatni. A közönség többek között megtudhatja,

milyen komplex erők hatnak egy dizájntermék tervezésére és megvalósítására, továbbá betekintést nyerhetnek a körforgásos gazdaság jegyében alkotó régiós formatervezők kreatív megoldásaiba is.

Az érdeklődők szigorú egészségvédelmi szabályok betartása mellett látogathatják a rendezvényt: a csoportosulások elkerülése érdekében az esemény óránként ötven főt fogad. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációköteles, amit itt tudsz megtenni. Szerintünk nagyon izgalmasnak ígérkezik, úgyhogy dizájnafficiádóknak kötelező program!

Ez is érdekelhet:

magyar divat és dizájn ügynökség | rendezvény | kiállítás | budapest | design 360

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Napelemmel a fenntartható jövő felé – Itt az IKEA új lámpája

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram