Enyhít a beutazási szabályokon az egyik szomszédos ország

Hétfőtől a vörös jelzésű országokból érkezők is elkerülhetik Szlovéniában a kötelező hatósági karantént, amennyiben rendelkeznek negyvennyolc óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel – közölte a helyi sajtó.

A kormány korábbi rendelete szerint a vörös besorolású országokból érkező állampolgárok számára kötelező volt a házi elkülönítés, és az nem volt kiváltható negatív PCR-teszttel. A zöld listán szereplő országokból korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovéniába.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szombaton 159-cel 5360-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken 184 új esetről számoltak be.

A Konzuli Szolgálat oldalán az alábbi tudnivalók érvényesek Szlovéniával kapcsolatban:

"Felhívjuk a Szlovéniába utazó, illetve a Szlovénián átutazó magyar állampolgárok és fuvarozó vállalatok figyelmét arra, hogy a szlovén kormány 2020. szeptember 28-tól »narancssárga« listára helyezte Magyarországot, Budapestet és Győr-Moson-Sopron megyét pedig »piros« listára.

Emiatt a Budapestről és Győr-Moson-Sopron megyéből beutazó magyar állampolgárok számára, amennyiben nem esnek az alábbi kivételek közé, a szlovén hatóságok 10 napos hatósági karantént fognak elrendelni, mely egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban készített PCR-teszt negatív eredményének határon történő bemutatásával kiváltható. A hatósági karantén időtartama alatt elvégzett negatív PCR-teszt esetén a szlovén hatóságok megszüntetik a hatósági karantént.

Magyarország többi, »narancssárga« besorolású részéről érkező magyar állampolgárok számára az alábbiak szerint nem rendelnek el hatósági karantént, illetve számukra nem szükséges a negatív PCR-teszt határon történő bemutatása."

További részletek itt érhetőek el. 

Ez is érdekelhet:

Így néz ki közelről Szlovénia első két Michelin-csillagos étterme

Nem túlzás azt állítani, hogy Szlovéniát Ana Roš tette fel a világ gasztronómiai térképére. A Hiša Franko jelenleg a világ 38. legjobb éttermének számít, júniusban pedig két Michelin-csillagos étteremmé váltak. A Roadster helyszíni riportja.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

szlovénia | utazás | besorolás | határ | beutazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom