Close
Enyhít a beutazási szabályokon az egyik szomszédos ország

Enyhít a beutazási szabályokon az egyik szomszédos ország

Hétfőtől a vörös jelzésű országokból érkezők is elkerülhetik Szlovéniában a kötelező hatósági karantént, amennyiben rendelkeznek negyvennyolc óránál nem régebbi negatív koronavírusteszttel – közölte a helyi sajtó.

A kormány korábbi rendelete szerint a vörös besorolású országokból érkező állampolgárok számára kötelező volt a házi elkülönítés, és az nem volt kiváltható negatív PCR-teszttel. A zöld listán szereplő országokból korlátozás nélkül be lehet utazni Szlovéniába.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint szombaton 159-cel 5360-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken 184 új esetről számoltak be.

A Konzuli Szolgálat oldalán az alábbi tudnivalók érvényesek Szlovéniával kapcsolatban:

“Felhívjuk a Szlovéniába utazó, illetve a Szlovénián átutazó magyar állampolgárok és fuvarozó vállalatok figyelmét arra, hogy a szlovén kormány 2020. szeptember 28-tól »narancssárga« listára helyezte Magyarországot, Budapestet és Győr-Moson-Sopron megyét pedig »piros« listára.

Emiatt a Budapestről és Győr-Moson-Sopron megyéből beutazó magyar állampolgárok számára, amennyiben nem esnek az alábbi kivételek közé, a szlovén hatóságok 10 napos hatósági karantént fognak elrendelni, mely egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban készített PCR-teszt negatív eredményének határon történő bemutatásával kiváltható. A hatósági karantén időtartama alatt elvégzett negatív PCR-teszt esetén a szlovén hatóságok megszüntetik a hatósági karantént.

Magyarország többi, »narancssárga« besorolású részéről érkező magyar állampolgárok számára az alábbiak szerint nem rendelnek el hatósági karantént, illetve számukra nem szükséges a negatív PCR-teszt határon történő bemutatása.”

További részletek itt érhetőek el. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

szlovénia | koronavírus | tudnivalók | PCR-teszt | besorolás

FOLYTASD EZZEL

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram