Bár az eper levelei elvileg ehetők, az édes gyümölcsöt sokkal szívesebben fogyasztjuk. Leggyakrabban megfogjuk a leveleinél és leharapjuk a bogyós termést. Ha azonban salátához vagy desszerthez készítjük elő, a megtisztítása hosszabb időt vehet igénybe. Többé azonban nem kell ezzel bajlódnunk, egy TikTok-trükk ugyanis minden eddiginél könnyebbé teszi a folyamatot.
Dean Edwards séf a TikTokon osztotta meg kedvenc módszerét az eper leveleinek eltávolítására. Egyetlen eszközt, egy szívószálat használ csupán. A szívószálat a gyümölcs aljától kezdve a tetejéig benyomja, majd kihúzza a levelekkel együtt.
A praktikának köszönhetően az eper legfinomabb, leglédúsabb részei maradnak csak meg.
@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound - Dean Edwards
Azok, akik nem akarják elpazarolni az eper ilyen módon eltávolított részeit, akár turmixot is készíthetnek belőle. Sokan önmagában is megeszik a szamóca levelét, mely polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz, így javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és erősítheti az immunrendszert is.
(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)
hámozás | trükk | tipp | video | eper
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!