Ezzel az őrületes trükkel többé nem okoz gondot az eper megtisztítása

Bár az eper levelei elvileg ehetők, az édes gyümölcsöt sokkal szívesebben fogyasztjuk. Leggyakrabban megfogjuk a leveleinél és leharapjuk a bogyós termést. Ha azonban salátához vagy desszerthez készítjük elő, a megtisztítása hosszabb időt vehet igénybe. Többé azonban nem kell ezzel bajlódnunk, egy TikTok-trükk ugyanis minden eddiginél könnyebbé teszi a folyamatot.

Dean Edwards séf a TikTokon osztotta meg kedvenc módszerét az eper leveleinek eltávolítására. Egyetlen eszközt, egy szívószálat használ csupán. A szívószálat a gyümölcs aljától kezdve a tetejéig benyomja, majd kihúzza a levelekkel együtt.

A praktikának köszönhetően az eper legfinomabb, leglédúsabb részei maradnak csak meg.

@deanedwardschef How to hull a strawberry #cookinghack #foodtips #foodhack #ukfood #tiktokfood #cookingtips #tiktokuk #foodie #food #cook ♬ original sound - Dean Edwards

Azok, akik nem akarják elpazarolni az eper ilyen módon eltávolított részeit, akár turmixot is készíthetnek belőle. Sokan önmagában is megeszik a szamóca levelét, mely polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz, így javíthatja a szív egészségét, csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és erősítheti az immunrendszert is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tipp | konyhai | trükk | hámozás | eper

FOLYTASD EZZEL

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Álomesküvői helyszínt keresel? Van két nagyszerű ötletünk

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram