Erdőinstalláció dobbantja meg a londoni Design Biennaléra érkezők szívét

A júniusban megrendezendő London Design Biennalé központi helyszíne a Somerset House, melynek udvarára Es Devlin egy négyszáz fából álló installációt tervezett, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra.

A koncepció alapját az adta, hogy a Sommerset House építésének korában kifejezetten tiltották azt, hogy fákat ültessenek az udvarra, így a tervezőnek egyértelmű célja volt, hogy a múltbeli hibát, az ember természetfeletti dominanciáját kijavítsa, és ha csak ideiglenesen is, de egy csodálatos erdővé varázsolja a biennálé helyszínét.

Az udvaron elhelyezendő fákat faiskolákból szerzik be, a nagy volumenű rendezvényt követően pedig erdőkbe ültetik majd át.

A végeredmény egy olyan közeg lett, amely valóban erdő-hatást tud kelteni London szívében.

Itt azonban az installáció nem merül ki, ugyanis a látogatók számára a minierdőben egy tisztást is kialakítottak, ahová egy labirintuson keresztül lehet eljutni. Ott állították fel a Project Everyone non-profit szervezet pavilonját, ahol a látogatók a fenntarthatóságról, és a klímavédelemről kaphatnak információkat.

Mint ismert, a London Design Biennalét június 1. és 27. között rendezik meg. Az esemény központi témáit az aktuális társadalmi kérdések szolgáltatják, a tervezők pedig ezekre próbálnak meg jó megoldásokat adni. Úgy tudni, huszonkilenc ország, régió és népcsoport képviselteti magát a rendezvényen, ahol többek között a látogatók megtekinthetik Ini Archibong tervező afrikai diaszpórai pavilonját is.

A világon egyedülálló újítást fotóztak Londonban: az Egyesült Államok nagykövetségének szomszédságában két épület között egy akrilmedencét építettek, méghozzá a levegőbe.

(Fotók: Ed Reeve)

fenntarthatóság | biennálé | környezetvédelem | london | klímaváltozás

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom