Close
Erdőinstalláció dobbantja meg a londoni Design Biennaléra érkezők szívét

Erdőinstalláció dobbantja meg a londoni Design Biennaléra érkezők szívét

A júniusban megrendezendő London Design Biennalé központi helyszíne a Somerset House, melynek udvarára Es Devlin egy négyszáz fából álló installációt tervezett, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra.

A koncepció alapját az adta, hogy a Sommerset House építésének korában kifejezetten tiltották azt, hogy fákat ültessenek az udvarra, így a tervezőnek egyértelmű célja volt, hogy a múltbeli hibát, az ember természetfeletti dominanciáját kijavítsa, és ha csak ideiglenesen is, de egy csodálatos erdővé varázsolja a biennálé helyszínét.

Az udvaron elhelyezendő fákat faiskolákból szerzik be, a nagy volumenű rendezvényt követően pedig erdőkbe ültetik majd át.

A végeredmény egy olyan közeg lett, amely valóban erdő-hatást tud kelteni London szívében.

Itt azonban az installáció nem merül ki, ugyanis a látogatók számára a minierdőben egy tisztást is kialakítottak, ahová egy labirintuson keresztül lehet eljutni. Ott állították fel a Project Everyone non-profit szervezet pavilonját, ahol a látogatók a fenntarthatóságról, és a klímavédelemről kaphatnak információkat.

Mint ismert, a London Design Biennalét június 1. és 27. között rendezik meg. Az esemény központi témáit az aktuális társadalmi kérdések szolgáltatják, a tervezők pedig ezekre próbálnak meg jó megoldásokat adni. Úgy tudni, huszonkilenc ország, régió és népcsoport képviselteti magát a rendezvényen, ahol többek között a látogatók megtekinthetik Ini Archibong tervező afrikai diaszpórai pavilonját is.

A világon egyedülálló újítást fotóztak Londonban: az Egyesült Államok nagykövetségének szomszédságában két épület között egy akrilmedencét építettek, méghozzá a levegőbe.

(Fotók: Ed Reeve)

FOLYTASD EZZEL
Dzsungel és betondzsungel ilyen jól még nem állt egymásnak
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom