Close
Értelmet ad a lelassulásnak – Kezünkben a negyedik Roadster

Értelmet ad a lelassulásnak – Kezünkben a negyedik Roadster

Legutóbb egy rendhagyónak indult nyár derekán történt olyasmi, mint most, az ugyancsak szokatlannak mondható ősz közepén: forgatjuk, simogatjuk, nézegetjük a Roadster legfrissebb számát!

Bár utazás szempontjából talán a legjobbnak tartott időszakot vette el tőlünk az a bizonyos láthatatlan erő, ám ez nem jelenti azt,

hogy a lelkesedés, a szenvedély, az ismeretlen utáni vágy, vagy az inspiráció iránti igény kiveszett volna belőlünk.

 

Mindezekből jó nagy kanállal merít a négyes sorszámot viselő, albumszerű magazin. Ahogyan megszokhattuk, százhetven oldalon keresztül mutat be friss, színes és energiával teli történeteket, motivál, ösztönöz, feltölt,  irányt mutat, miközben nem felejti el a két legfontosabb küldetését sem: szórakoztat és edukál.

Jellemzően kényelmes tempóban és ráérősen, elvégre olyan időszak jön, amikor igazán értelmet nyer a lelassulás. Rohanás és pezsgés helyett szívesen üldögélünk otthon a jó meleg szoba védelmet adó falai között, hangulatfényt kapcsolunk, forró teát készítünk, és néha még a takaró is előkerül a szekrényből.

Ezekhez a meghitt pillanatokhoz csatlakozhat ideális partnerként a negyedik Roadster, melyben változatos és izgalmas témák követik egymást, és kínálnak egész estés programot.

Őszi-téli lapszámról lévén szó, tematikája és hangulata ezt a harmóniát követi. A kanapés világutazás fő célpontja például nem más, mint a tűz és a jég szigete, mely maga a paradoxon. Páratlan szépségű természeti környezete, földrajzi elszigeteltsége, és különleges kultúrájú népe teszi Izlandot az ellentmondások földjévé:  lakói egyszerre barátságosak és távolságtartók, az eső sokszor vízszintesen esik, de természetes termálvizes fürdőiben megfeledkezünk bármilyen fagyról. Szinte mindent elmondunk a mágikus szigetről.

Maradva egy szigeten, egy másikra átugorva egy progresszív hebridai lepárlót ismerhet meg az olvasó, mert hát valljuk be, Skóciáról nem lehet úgy mesélni, hogy egy szó se essék a whiskyről. A Bruichladdich lepárlójáról akár hollywoodi kalandfilmet is lehetne forgatni.

“Nincs kezdet és nincs vég. Csak az élet szenvedélye létezik”. Ezt Federico Fellini mondta, akinek Az élet szép című kultikus filmjének évfordulója alkalmából a Roadster a Tipton Eyeworksszel, egészen pontosan annak limitált kiadású napszemüvegével együtt tiszteleg. Egy kis Dolce Vita.

Nem túlzás, hogy Blaskó Nikolett személyében egy igazi példakép szerepel az oldalakon. A jelző nem túlzás, hiszen az ország egyik legsikeresebb reklámügynökségének alapítójáról beszélünk, aki mellesleg UNICEF-nagykövet, szakmai szövetséget és jótékonysági projekteket irányít, és családanya.

Ha már a bevezetőben rendhagyó időszakot említettünk, a járvány a Central European Fashion Week életében is különlegessé tette az évet. A divathét az online térbe költözött, de a Roadster ott lehetett a színfalak mögött, és bepillantást enged a show kulisszatitkaiba.

És ez még korántsem a vége, lehet olvasni egy vérbeli frankfurti technokratáról, a történelem egyik legszebb autójáról, és egy modellről, aki körbeutazta a világot. A többiért viszont már lapozni kell.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom