Ez az a két éttermi hiba, amit a leggyakrabban elkövetünk Spanyolországban

Idegen országba történő utazás előtt fontos megismerkedni a helyi szabályokkal és szokásokkal. A kulturális különbségek ismerete nemcsak abban segíthet, hogy tiszteletben tarthatjuk a helyi hagyományokat, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk.

Ilyen-olyan apróságok miatt a turisták ugyanis gyakran "kilóghatnak a sorból", ami jóval kiszolgáltatottabbá teheti őket. Elég egy-két apróság és máris nyilvánvalóvá válik a helyeik számára, hogy külföldivel akad dolguk.

Spanyolországban például az éttermek nem szolgálnak fel ebédet délidőben – ha mégis, jobb inkább elkerülni azokat a helyeket.

A spanyolok csak a délután fél háromtól négyig terjedő időszakban fogyasztják el a második étkezésüket, vagyis ha egy vendéglátóhely ennél jóval korábban kinyit, akkor valószínűleg turistacsapdáról van szó.

Éppen ezért ajánlott olyan éttermeket keresni, ahol helyiek is megfordulnak, illetve távolmaradni minden olyantól, ahol vacsorára paellát kínálgatnak, mivel ezt az ételt általában csak ebédre szokták rendelni. A turistacsapda másik "bizonyítéka", ha az ételekről készült fotók kint vannak a bejáratnál.

Sajnos nem ritka, hogy egyesek kihasználják a külföldiek tudatlanságát, ahogyan nemrég egy nő is megdöbbent, miután extra díjat számoltak fel neki a "napos asztalért." Egy másik turistának pedig azt mondták, hogy "nem ülhet egyedül", ezért elküldték egy étteremből, mivel nem egy csoport tagjaként érkezett.

A spanyolok hosszú évek óta hírhedtek a szuperkésői, általában este tíz körüli vacsoraidejükről, valamint a délutáni sziesztájukról. Ilyenkor a legtöbb üzlet és vállalkozás általában két órára bezár, hogy az alkalmazottak kipihenhessék magukat. Ezen szokásoknak azonban semmi közük sincs a laza és nyugodt kultúrához, sokkal inkább a történelemhez.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

külföldiek | italok | étkezés | étterem | utazás

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom