Madrid hivatalosan is Európa legjobb városa lett, ha gasztronómiáról van szó – legalábbis a TimeOut szakértői és a helyi lakosok egyöntetű véleménye szerint.
A spanyol főváros nemcsak a hagyományos fogásaival nyűgözi le az utazókat, hanem azzal is, hogy képes megújulni, kulináris kínálata pedig folyamatosan bővül és egyre kísérletezőbb. Az autentikus spanyol ízek mellett mind nagyobb figyelmet kapnak a fenntartható, növényi alapú éttermek, amelyek közül
az El Invernadero a világ legjobbjának számít.
A Michelin-csillagos La Tasquería merészsége abban rejlik, hogy belsőségekre épülő fine dining-fogásokkal tette különlegessé a helyi konyhát, míg a Corral de la Morería azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy történelmi flamenco tablao falai között kínál kifinomult gasztronómiai élményt.
A város éttermi kultúrája a folyamatos megújulásnak köszönhetően tartja fenn népszerűségét.
A természetes borokra specializálódott bisztrók térhódítása, a fiatal séfek kreativitása és a kézműves pékségek egyre növekvő száma szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy Madrid gasztronómiai élete minden eddiginél izgalmasabb legyen.
Tökéletes példa erre az OSA, Chispa, Lur és Tonton étterem is, ahol modern konyha legújabb irányzatai érvényesülnek.
Az éttermi világ sokszínűsége, a hagyományok tisztelete és az újítások bátor ötvözése egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a spanyol főváros letaszítsa a trónról az olyan kulináris nagyhatalmakat, mint Párizs, Porto vagy Nápoly, és 2025-ben Európa első számú gasztronómiai célpontjává váljon.
(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)
spanyolország | madrid | gasztronómia | Európa | gasztrofőváros
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!