Kiderült, melyik európai városba kell utaznunk a kontinens legjobb ételeiért

Madrid hivatalosan is Európa legjobb városa lett, ha gasztronómiáról van szó – legalábbis a TimeOut szakértői és a helyi lakosok egyöntetű véleménye szerint.

A spanyol főváros nemcsak a hagyományos fogásaival nyűgözi le az utazókat, hanem azzal is, hogy képes megújulni, kulináris kínálata pedig folyamatosan bővül és egyre kísérletezőbb. Az autentikus spanyol ízek mellett mind nagyobb figyelmet kapnak a fenntartható, növényi alapú éttermek, amelyek közül

az El Invernadero a világ legjobbjának számít.

A Michelin-csillagos La Tasquería merészsége abban rejlik, hogy belsőségekre épülő fine dining-fogásokkal tette különlegessé a helyi konyhát, míg a Corral de la Morería azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy történelmi flamenco tablao falai között kínál kifinomult gasztronómiai élményt.

A város éttermi kultúrája a folyamatos megújulásnak köszönhetően tartja fenn népszerűségét.

A természetes borokra specializálódott bisztrók térhódítása, a fiatal séfek kreativitása és a kézműves pékségek egyre növekvő száma szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy Madrid gasztronómiai élete minden eddiginél izgalmasabb legyen.

Tökéletes példa erre az OSA, Chispa, Lur és Tonton étterem is, ahol modern konyha legújabb irányzatai érvényesülnek.

Az éttermi világ sokszínűsége, a hagyományok tisztelete és az újítások bátor ötvözése egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a spanyol főváros letaszítsa a trónról az olyan kulináris nagyhatalmakat, mint Párizs, Porto vagy Nápoly, és 2025-ben Európa első számú gasztronómiai célpontjává váljon.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

Európa | gasztrofőváros | madrid | spanyolország | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés