Close
Ha fehér karácsonyról álmodozol, ezekbe az európai városokba utazz!

Ha fehér karácsonyról álmodozol, ezekbe az európai városokba utazz!

A karácsonyi hangulatot a szállingózó hó hozza meg igazán. Az elmúlt években nem mindig élvezhettük a hóval borított tájat az ünnepekkor, sőt, könnyen elképzelhető, hogy idén is csak akkor láthatunk a kandalló ropogása mellett hópelyheket, ha Európa egyik behavazott városába utazunk.

A Holidu összegyűjtötte azokat az úti célokat, ahol a statisztikák szerint jó eséllyel fehér karácsonyt tölthetünk.

Helsinki, Finnország

Európa ötödik legbehavazottabb városa Helsinki, ahol egy egészen különleges szánnal, úgynevezett pulkkával is csúszhatunk a havon.

Ha kellőképpen átfagytunk, jöhet egy forró szauna, majd egy egészen varázslatos, jeges séta a befagyott Balti-tengeren, ahol nemcsak korcsolyázhatunk, de még a lékhorgászatot is kipróbálhatjuk.

Turku, Finnország

Turku az ország legrégebbi városa, ahol középkori kastélyok sorakoznak. A várost egészen különleges módon,

korcsolyán is felfedezhetjük, mivel a Turkun áthaladó Aura folyó télen teljesen befagy.

Ha a karácsonyi hangulatot egy cseppnyi kultúrával fokoznánk, mindenképpen érdemes ellátogatni az Aboa Vetus Ars Nova Múzeumba, amely a modern művészetet és az ősi műalkotásokat ötvözi.

Erfurt, Németország

Erfurt csendes kisvárosában szinte biztosan hóesést élvezhetünk decemberben, ráadásul olyan látványos középkori építészeti örökségek között sétálhatunk, mint a Mária-székesegyház, ahol a 8. században felszentelték Luther Mártont, a reformáció vezetőjét.

A tökéletes karácsonyi képnek pedig Krämerbrücke híd adhat páratlan hátteret.

Vilnius, Litvánia

Litvánia nyüzsgő fővárosának középpontja barokk építészetéről híres, amelyet 1994 óta az UNESCO Világörökség részeként tartanak számon.

A Litván Nemzeti Művészeti Múzeumban megismerhetjük az ország gazdag művészettörténetét is, a kortárs alkotásokért pedig az utcai kiállításokat érdemes felkeresnünk.

Tallinn, Észtország

Tallin Európa egyik legromantikusabb városa, köszönhetően az óvárosnak, a Kasklinnek, amely az UNESCO Világörökség részét jelenti.

Európa egyik legjobban megőrzött középkori városa hótakaróval borítva egészen különleges arcát mutatja.

A város történelmének felfedezésekor kihagyhatatlan állomás a Szent Olaf-templom, amely a 13. században épült. A városban a téli sportok szerelmesei is megtalálják a számításukat, lehet snowboardozni, síelni és korcsolyázni is.

Az olaszországi sípályák pedig a 2020-as zárva tartás után végre újra megnyílnak, Franciaország és Ausztria is követheti a példát.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom