Close
Ha fehér karácsonyról álmodozol, ezekbe az európai városokba utazz!

Ha fehér karácsonyról álmodozol, ezekbe az európai városokba utazz!

A karácsonyi hangulatot a szállingózó hó hozza meg igazán. Az elmúlt években nem mindig élvezhettük a hóval borított tájat az ünnepekkor, sőt, könnyen elképzelhető, hogy idén is csak akkor láthatunk a kandalló ropogása mellett hópelyheket, ha Európa egyik behavazott városába utazunk.

A Holidu összegyűjtötte azokat az úti célokat, ahol a statisztikák szerint jó eséllyel fehér karácsonyt tölthetünk.

Helsinki, Finnország

Európa ötödik legbehavazottabb városa Helsinki, ahol egy egészen különleges szánnal, úgynevezett pulkkával is csúszhatunk a havon.

Ha kellőképpen átfagytunk, jöhet egy forró szauna, majd egy egészen varázslatos, jeges séta a befagyott Balti-tengeren, ahol nemcsak korcsolyázhatunk, de még a lékhorgászatot is kipróbálhatjuk.

Turku, Finnország

Turku az ország legrégebbi városa, ahol középkori kastélyok sorakoznak. A várost egészen különleges módon,

korcsolyán is felfedezhetjük, mivel a Turkun áthaladó Aura folyó télen teljesen befagy.

Ha a karácsonyi hangulatot egy cseppnyi kultúrával fokoznánk, mindenképpen érdemes ellátogatni az Aboa Vetus Ars Nova Múzeumba, amely a modern művészetet és az ősi műalkotásokat ötvözi.

Erfurt, Németország

Erfurt csendes kisvárosában szinte biztosan hóesést élvezhetünk decemberben, ráadásul olyan látványos középkori építészeti örökségek között sétálhatunk, mint a Mária-székesegyház, ahol a 8. században felszentelték Luther Mártont, a reformáció vezetőjét.

A tökéletes karácsonyi képnek pedig Krämerbrücke híd adhat páratlan hátteret.

Vilnius, Litvánia

Litvánia nyüzsgő fővárosának középpontja barokk építészetéről híres, amelyet 1994 óta az UNESCO Világörökség részeként tartanak számon.

A Litván Nemzeti Művészeti Múzeumban megismerhetjük az ország gazdag művészettörténetét is, a kortárs alkotásokért pedig az utcai kiállításokat érdemes felkeresnünk.

Tallinn, Észtország

Tallin Európa egyik legromantikusabb városa, köszönhetően az óvárosnak, a Kasklinnek, amely az UNESCO Világörökség részét jelenti.

Európa egyik legjobban megőrzött középkori városa hótakaróval borítva egészen különleges arcát mutatja.

A város történelmének felfedezésekor kihagyhatatlan állomás a Szent Olaf-templom, amely a 13. században épült. A városban a téli sportok szerelmesei is megtalálják a számításukat, lehet snowboardozni, síelni és korcsolyázni is.

Az olaszországi sípályák pedig a 2020-as zárva tartás után végre újra megnyílnak, Franciaország és Ausztria is követheti a példát.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty, Unsplash)

város | Európa | városnézés | | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram