Close
Ezeket a kis ékszerdobozokat rejtegeti előlünk Németország

Ezeket a kis ékszerdobozokat rejtegeti előlünk Németország

Ha könnyed, mégis különleges utazást tervezünk, máris mutatunk hozzá olyan német kisvárosokat, amelyek igazi gyöngyszemek, ráadásul túl hosszú utat sem kell megtennünk ahhoz, hogy felejthetetlen élményt kapjunk.

Erfurt

A régi német és európai kereskedelmi útvonalak csomópontjában fekvő város Türingia tartományi fővárosa, ami tornyokban nem szenved hiányt:

huszonöt plébániatemplom, tizenöt kolostor és apátság, valamint tíz kápolna tornya emelkedik az ég felé.

Ezek közül legjelentősebb a Mariendom és a Severikirche, Európában a német gótika építészeti mesterműve.

Limburg an der Lahn

Favázas épületeket bőven megcsodálhatunk ebben a városban, ráadásul egy igen különleges építészeti stílusú dómot is, amely magasan uralja a város képét.

Legjobban a Lahn folyón hajózva, vagy az azon átívelő hídról tudjuk a kiugró sziklára épült dómot jobban szemügyre venni.

Schmalkalden

A fagerendás házairól híres települést Luther Máton is útba ejtette, ott tartózkodásának emlékét nemcsak egy tér, hanem lakóház is őrzi.

A város büszkélkedhet a Wilhelmsburg kastéllyal is.

Husum

Az észak-frízföldi kikötővároskában a tenger felől folyton fúj a szél.

A homokos tengerparton kiülős kosarakban foglalhatunk helyet, messzeföldön híres helyi tengeri herkentyűkből falatozhatunk, és élvezhetjük Husum hangulatát. Frízföld legjobb hajómúzeumát mindenképpen ejtsük útba.

Fontos tudnivaló autósoknak: Németországban negyven euró pénzbírsággal sújtható az a gépjármű-tulajdonos, aki járművét nem az időjárási viszonyoknak megfelelő felszereléssel látja el.

Flensburg

A legszebb német kikötővárosként tartják számon. A 16. században több mint kétszáz hajó járt ide rendszeresen rumot és cukrot rakodni a karib-tengeri szigetekről. Flensburgban akkoriban kétszáz rumház működött.

Kikötőjét ma vitorlások töltik meg, melyek sokat adnak a középkori templomokkal is büszkélkedő város szépségéhez és hangulatához.

Bacharach

A Rajna-vidéken fekvő település legszebb pontjai a Werner kápolna maradványai és a Stahleck vár, ahonnan mesés panoráma nyílik a városra és a mögötte kanyargó folyóra.

A 18-19. században a városon átutazó művészeket, például Byront vagy Victor Hugót meg is ihlette ez a látvány.

Quedlinburg

A Harz-hegységben fekvő kisvárost nagyjából megkímélte a második világháború, ezért még ma is őrzi középkori jellegét.

A tradicionális, német stílusú házak többsége ötszáz évesnél is régebbi, a városka antik ékszerdoboz hangulatát a román, reneszánsz és szecessziós műemlékek még tovább fokozzák.

Meissen

Drezdától huszonöt kilométerre északra, az Elba-folyó partján fekszik Meissen. A település több mint ezeréves múlttal büszkélkedhet, hírnevét leginkább porcelán-manukfaktúrájának köszönheti.

A meisseni porcelán védjegyét, a két kék színű, keresztbe fektetett kardot világszerte nagyra értékelik a gyűjtők, de a város számos más kultúrtörténeti kincsnek is otthont ad.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

úti cél | Meissen | Quedlinburg | Schmalkalden | Flensburg

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom