Európa legbiztonságosabb úti céljai között két erdélyi várost is találunk

Nem a megszokott rangsorral állt elő az a felmérés, amely az egyedül utazók legnépszerűbb úti céljait vizsgálta meg a bűnözés aránya, a biztonsági index és a TikTok-hashtagek alapján.

A Looking4.com kutatásából München került ki győztesen alacsony bűnözési rátája és a nagy tiktokos érdeklődés miatt.

A bajor városba nemcsak az Oktoberfest idején érdemes ellátogatni, mert minden évszakban találhatunk itt valami kedvünkre valót.

Az óváros főtere, a Marienplatz népszerű találkozóhely, a Városháza tornyán pedig a világ egyik legnagyobb órajátékában gyönyörködhetnek a járókelők naponta 11 és 12 között. Itt található a híres termelői piac, a Viktualienmarkt is. Nyáron a város sörkertekkel megpakolt angolkertjei adják az első számú menedéket, miután megnéztük a a nymphenburgi kastélyt és a BMW Múzeumot.

A második helyre Zürich futott be, de

Svájc még két várossal, Bázellel és Bernnel szerepel a listán.

A művészetrajongól kedvenc úti célja a Művészeti Múzeum és az Opera, de természeti élményekből sincs hiány: igyunk egy kávét a Zürichi-tó partján, és másszuk meg az Uetliberget!

Svájcon kívül egyetlen másik ország szerepel még több várossal az első tízben: Románia, ahonnan Kolozsvár és Temesvár is felkerült a legbiztonságosabb úti célok közé.

Temesvár

Így fest a tízes lista:

  1. München
  2. Zürich
  3. Prága
  4. Zágráb
  5. Temesvár
  6. Helsinki
  7. Krakkó
  8. Bázel
  9. Bern
  10. Kolozsvár

Ha egyedül vágnál neki a világnak, ez az öt legjobb hely, ha pedig a biztonság fontos szempont az utazásaidnál, akkor ez a kutatás is érdekelhet.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

legbiztonságosabb | kolozsvár | lista | legbiztonságosabb városok | erdély

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom