Close
Európa legbiztonságosabb úti céljai között két erdélyi várost is találunk

Európa legbiztonságosabb úti céljai között két erdélyi várost is találunk

Nem a megszokott rangsorral állt elő az a felmérés, amely az egyedül utazók legnépszerűbb úti céljait vizsgálta meg a bűnözés aránya, a biztonsági index és a TikTok-hashtagek alapján.

A Looking4.com kutatásából München került ki győztesen alacsony bűnözési rátája és a nagy tiktokos érdeklődés miatt.

A bajor városba nemcsak az Oktoberfest idején érdemes ellátogatni, mert minden évszakban találhatunk itt valami kedvünkre valót.

Az óváros főtere, a Marienplatz népszerű találkozóhely, a Városháza tornyán pedig a világ egyik legnagyobb órajátékában gyönyörködhetnek a járókelők naponta 11 és 12 között. Itt található a híres termelői piac, a Viktualienmarkt is. Nyáron a város sörkertekkel megpakolt angolkertjei adják az első számú menedéket, miután megnéztük a a nymphenburgi kastélyt és a BMW Múzeumot.

A második helyre Zürich futott be, de

Svájc még két várossal, Bázellel és Bernnel szerepel a listán.

A művészetrajongól kedvenc úti célja a Művészeti Múzeum és az Opera, de természeti élményekből sincs hiány: igyunk egy kávét a Zürichi-tó partján, és másszuk meg az Uetliberget!

Svájcon kívül egyetlen másik ország szerepel még több várossal az első tízben: Románia, ahonnan Kolozsvár és Temesvár is felkerült a legbiztonságosabb úti célok közé.

Temesvár

Így fest a tízes lista:

  1. München
  2. Zürich
  3. Prága
  4. Zágráb
  5. Temesvár
  6. Helsinki
  7. Krakkó
  8. Bázel
  9. Bern
  10. Kolozsvár

Ha egyedül vágnál neki a világnak, ez az öt legjobb hely, ha pedig a biztonság fontos szempont az utazásaidnál, akkor ez a kutatás is érdekelhet.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

legbiztonságosabb | temesvár | münchen | kolozsvár | erdély

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram