Close
Jelenleg ezek a világ legbiztonságosabb nagyvárosai

Jelenleg ezek a világ legbiztonságosabb nagyvárosai

A rangsort a Berkshire Hathway Travel Protection utasbiztosító állította össze.

Először az utazók körében legnépszerűbb városokat gyűjtötték ki különböző forrásokból, mint az Expedia és az American Express, így kaptak egy 29-es listát. Ezután kérték meg azokat a válaszadóikat, akik jártak ezeken a helyeken, hogy értékeljék a településeket különböző biztonsági szempontok alapján.

Koppenhága

A kapott eredményeket összevetették más hasonló felmérésekkel, az Economist, a GeoSure Global adataival és a Numbeo bűnözésindexével.

Ez alapján született meg a végső rangsor, amely így fest:

1. Reykjavík
2. Koppenhága
3. Montreal
4. Amszterdam
5. Szöul
6. Szingapúr
7. Tokió
8. Berlin

Berlin

9. London
10. Sydney
11. Barcelona
12. Honolulu
13. Róma
14. Dubai
15. Párizs

Ugyanez a cég februárban is készített egy hasonló listát, érdekes módon ott Reykjavík nem szerepel az első tízben, noha már akkor is Izland lett a legbiztonságosabb ország. Ez pedig egy másik új felmérés, amely a legkevésbé biztonságos országokat is sorra vette.

(Forrás: BHTP, Travel Off Path, képek Getty Images, Unsplash)

legbiztonságosabb | legbiztonságosabb városok | lista | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram