Close
Ezek lesznek idén a világ legbiztonságosabb úti céljai

Ezek lesznek idén a világ legbiztonságosabb úti céljai

Az utazókra leselkedő veszélyek alapján értékelték az egyes országokat és városokat.

Immár hetedik alkalommal készítette el a Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) utazási biztosító az éves jelentését, melyben az utazókra leselkedő veszélyek alapján rangsorolja az egyes országokat és városokat.

Többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a terrorizmus veszélye, az időjárási körülmények, az egészségügy működése, valamint a nők és a kisebbségek biztonsága,

melyekhez az utóbbi években a járványveszély is csatlakozott. A felmérés résztvevőinek ötvenhat százaléka szerint a járvány jelenti a legfőbb kockázatot idén, míg ötvenegy százalékuk a nemzetközi terrorizmust emelte ki.

A tíz legbiztonságosabb ország

A források között a több ezer utazó személyes tapasztalata mellett a Global Peace Index, a GeoSure Global, az Egyesült Államok külügyminisztériumának utazásbiztonsági értékelései és az Our World in Data Covid-statisztikái szerepelnek. Mindezek alapján az egyes úti célokhoz súlyozott pontszámot rendelnek.

Izland

A sorrend:

1. Izland

2. Új-Zéland

3. Kanada

4. Svédország

5. Japán

Japán
Japán

6. Ausztrália

7. Svájc

8. Írország

9. Németország

10. Egyesült Királyság

A legbiztonságosabb városok

A legbiztonságosabb városok meghatározásához olyan forrásokat használtak, mint az Expedia és az American Express Travel, a GeoSure Global, az Economist’s Safe Cities Index és a Numbeo aktuális bűnözési indexe.

Montreal, Kanada
Montreal

A lista:

1. Montreal

2. Amszterdam

3. Tokió

4. Szingapúr

5. Sydney

Sydney

6. London

7. Barcelona

8. Hong Kong

9. Berlin

10. Róma

Ha már tudjuk, hogy hová utazhatunk teljes nyugalommal, érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy mely országoktól ajánlott tartózkodni. Ha pedig tartósan szeretnénk a határ túloldalán élni, akkor ezt a közeli várost érdemes megfontolnunk.

(Forrás: travelpulse.com, képek: unsplash.com, gettyimages.com)

 

országok | kockázat | Berkshire Hathaway Travel Protection | BHTP | legbiztonságosabb

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram