Close
Ezek lesznek idén a világ legbiztonságosabb úti céljai

Ezek lesznek idén a világ legbiztonságosabb úti céljai

Az utazókra leselkedő veszélyek alapján értékelték az egyes országokat és városokat.

Immár hetedik alkalommal készítette el a Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) utazási biztosító az éves jelentését, melyben az utazókra leselkedő veszélyek alapján rangsorolja az egyes országokat és városokat.

Többek között olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a terrorizmus veszélye, az időjárási körülmények, az egészségügy működése, valamint a nők és a kisebbségek biztonsága,

melyekhez az utóbbi években a járványveszély is csatlakozott. A felmérés résztvevőinek ötvenhat százaléka szerint a járvány jelenti a legfőbb kockázatot idén, míg ötvenegy százalékuk a nemzetközi terrorizmust emelte ki.

A tíz legbiztonságosabb ország

A források között a több ezer utazó személyes tapasztalata mellett a Global Peace Index, a GeoSure Global, az Egyesült Államok külügyminisztériumának utazásbiztonsági értékelései és az Our World in Data Covid-statisztikái szerepelnek. Mindezek alapján az egyes úti célokhoz súlyozott pontszámot rendelnek.

Izland

A sorrend:

1. Izland

2. Új-Zéland

3. Kanada

4. Svédország

5. Japán

Japán
Japán

6. Ausztrália

7. Svájc

8. Írország

9. Németország

10. Egyesült Királyság

A legbiztonságosabb városok

A legbiztonságosabb városok meghatározásához olyan forrásokat használtak, mint az Expedia és az American Express Travel, a GeoSure Global, az Economist’s Safe Cities Index és a Numbeo aktuális bűnözési indexe.

Montreal, Kanada
Montreal

A lista:

1. Montreal

2. Amszterdam

3. Tokió

4. Szingapúr

5. Sydney

Sydney

6. London

7. Barcelona

8. Hong Kong

9. Berlin

10. Róma

Ha már tudjuk, hogy hová utazhatunk teljes nyugalommal, érdemes azzal is tisztában lennünk, hogy mely országoktól ajánlott tartózkodni. Ha pedig tartósan szeretnénk a határ túloldalán élni, akkor ezt a közeli várost érdemes megfontolnunk.

(Forrás: travelpulse.com, képek: unsplash.com, gettyimages.com)

 

legbiztonságosabb | Berkshire Hathaway Travel Protection | biztonság | kockázat | veszély

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom