Close
Az öt legjobb hely, ha egyedül vágnál neki a világnak

Az öt legjobb hely, ha egyedül vágnál neki a világnak

Az év egyik legromantikusabb időszaka egyesek számára nehézkes lehet. A szívfájdalom nagyon is valóságos dolog, és néha úgy érezhetjük, hogy lehetetlen megszabadulni tőle. Az egyik biztos megoldás rá az utazás, mert ha egyedül indulunk útnak, az gyakran képes más fényben láttatni a világot. Szerencsére a világ tele van olyan úti célokkal, amelyek arra várnak, hogy meggyógyítsák az összetört szíveket.

Portugália

A dél-európai ország gyakran kap különféle témákban díjakat, a hype nem alaptalan.

Lisszabon a hátizsákos turisták álma, Porto álomszerű szépsége pedig a világ minden tájáról vonzza a kalandorokat.

Algarve sokkal több annál, mint amit a kedvező árai sugallnak, de az ország többi része is tele van lenyűgöző látnivalókkal.

Inspirációként érdemes felcsapni João Saramago Utazás Portugáliába című könyvét.

Szlovénia

Szlovénia gyakorlatilag tökéletes az egyedül utazók számára. A régi “négy évszak egy nap alatt” mondás nagyon is él és virul egy olyan vidéken, ahol a délelőttöt síeléssel töltheted az Alpokban, mielőtt Pirannál romantikus naplemente-nézésre indulnál az Adriai-tengeren.

A főváros, Ljubljana pompás kiindulópont a felfedezéshez, tele van barátságos emberekkel és a társasági élet centrumai könnyen elérhetőek busszal vagy vonattal, nem beszélve a híres tavakról és a képeslapos falvakról.

Új-Zéland

Ez ország egyszerűen mindent jól csinál.

Egyrészt nagyon komolyan veszi a világ egyik legbiztonságosabb országaként szerzett hírnevét, ami azt jelenti, hogy az utazók teljes biztonságban fedezhetik fel.

De azért nem a biztonság az, ami Új-Zélandra vonz; inkább a káprázatos tájak, a nyüzsgő városok és a vendégszerető emberek teszik a távoli országot azzá, ami.

A nagyobb városok mindegyike valóságos hátizsákos turistaparadicsom, tele történelemmel, kultúrával, és különleges italokkal.

Írország

Az ír történetmesélés világhírű, Joyce, Stoker, Wilde és a többiek regényeinek köszönhetően halhatatlanná vált. Tölts el egy estét bármelyik dublini kocsmában, és szinte biztos, hogy egy örökérvényű mesét fogsz hallani, miközben egy korsó sörrel a kezdben egy másik világba repítenek (képletesen).

Az írországi szólóutazás természetesen többről szól, mint egy dublini koccintásáról; az írek vendégszeretete garantálja a jó beszélgetéseket, míg a csodás természet nyugodt sétákat tesz lehetővé, és rengeteg teret ad a gondolkodásra.

Kuba

Egyedül utazni Kubában nem mindig egyszerű, de aki veszi a fáradságot, azt tízszeresen megjutalmazzák.

A helyiek energiája és az éjszakai élet mániákus izgalma kezdetben nyomasztónak tűnik, később aztán átfordul. Havanna a legkézenfekvőbb kiindulópont, de mindenképpen érdemes a sziget legeldugottabb helyeit is felkeresni. Ha nem szeretsz bele a kubai kultúrába, az a te hibád lesz.

Ideje egy kicsit nyaralós hangulatba kerülni. Ezek a gyönyörű szigetek már a képek láttán is segítenek ebben.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

úti célok | tippek | egyedül | utazás

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom