Felavatták Európa leghosszabb víz alatti alagútját Lengyelországban

Két szigetet kapcsol össze percek alatt, de még ennél is sokkal többet tud az új alagút.

Megnyitották Lengyelországban Európa leghosszabb, 1440 méter hosszú víz alatti alagútját, ami Usedom és Wolin szigetét, valamint Swinoujscie városközpontját köti össze az ország többi részével. A részben uniós forrásokból megvalósult beruházás zökkenőmentes közlekedést tesz lehetővé a helyiek és a látogatók számára, és katalizátora a régió gazdasági fejlődésének.

A beruházás fontosságát kiemeli, hogy Swinoujscie lakosai, különösen a Nyugat-Pomeránia régió fővárosában, Szczecinben dolgozók számára a komppal való napi ingázás meglehetősen hosszú és kihívásokkal teli volt.

Az alagút ezt az utazást alapvetően változtatja meg, mivel az átkelés mostantól mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Ezenkívül megkönnyíti a Lengyelország és Németország közötti közlekedést, új kilátásokat teremt a befektetések és a munkahelyteremtés szempontjából a régióban. Az összeköttetés javításával az alagút megerősíti a kapcsolatokat Swinoujscie és a szomszédos városok között, elősegítve ezzel a regionális együttműködést.

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom