Close
Európa legvegánabb városában nem nagyítóval kell keresni a húsmentes fogásokat

Európa legvegánabb városában nem nagyítóval kell keresni a húsmentes fogásokat

Régebben nem volt könnyű azoknak, akik húsmentes opciókat kerestek az utazásuk alatt, de ma már sokkal jobb a helyzet: a legtöbb nagyvárosban széles a kínálat vegetáriánus és vegán éttermekből. De mégis, hol a legnagyobb a választék?

A Bounce csomagmegőrző cég is erre volt kíváncsi, és miután összeállította a legjobb gasztronómiai úti célok listáját, megvizsgálta azt is, hogy százezer lakosra vetítve hány vegetáriánus és vegán éttermet lehet találni az egyes városokban.

Ami a vegetáriánusokat illeti: a legtöbb húsmentes étterem Brüsszelben lelhető fel, százezer főre átlagosan 526 jut. Közvetlenül ezután Firenze jön, ahol ez a szám 343, majd Velence, ahol 270.

A vegánoknak szintén Brüsszel kedvez a leginkább, ahol szászezer főre 209 állatmentes étterem jut, és Firenze, ahol 163, de harmadik helyre itt már a skót főváros, Edinburgh érkezett be 154 növényi étkezdével.

A kutatás szerint Európa öt legjobb városa a vegetáriánusoknak:

Brüsszel
Firenze
Velence
Porto
Edinburgh

És az öt legjobb vegán város:

Brüsszel
Firenze
Edinburgh
Porto
Lisszabon

Ahogyan ez a példa is mutatja, a vegánokat nem hordozzák mindenhol úgy a tenyerükön, mint Brüsszelben.

(Forrás: Timeout, képek: Unsplash, Getty Images)

brüsszel | vegabarát | vegán | város | vegetáriánus

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram