A Bounce új tanulmánya olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például az éttermek száma és a gourmet-fogásokat megkoronázó Michelin-csillagok.
Mi kell ahhoz, hogy egy város mágnesként vonzza az ínyenceket? Fenomenális ételválaszték, kiváló éttermek, Michelin-csillagok – na és persze az is, hogy felkapottak legyenek a TikTokon és az Instagramon.
Mindezt összevetve kerülhetett a Bounce listájának élére Párizs,
ahol százezer lakosra kilencszáztíz étterem jut és elképesztően népszerű a közösségi médiában is. A második helyen Madrid zárt, ahol a listán szereplő városok közül a legtöbb Michelin-csillagos étterem található. A dobogó harmadik fokára Barcelona állhatott fel.
Érdemes még kiemelni Lisszabont, ahol a legtöbb hagyományos étterem és a legkevesebb gyorsétterem működik, Londonban pedig a felmérés szerint a legfotogénebb ételek készülnek.
Íme a tíz legjobb gasztrofőváros 2023-ban:
- Párizs, Franciaország
- Madrid, Spanyolország
- Barcelona, Spanyolország
- Lisszabon, Portugália
- Amszterdam, Hollandia
- London, Egyesült Királyság
- Berlin, Németország
- Bécs, Ausztria
- München, Németország
- Róma, Olaszország
(Forrás: Timeout, fotók: Getty)
michelin-csillagos étterem | Michelin | utazás | gasztronómia | gasztrofővárosIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!