Close
Ebbe a tíz városba utazz, ha jókat ennél!

Ebbe a tíz városba utazz, ha jókat ennél!

A Bounce új tanulmánya olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például az éttermek száma és a gourmet-fogásokat megkoronázó Michelin-csillagok.

Mi kell ahhoz, hogy egy város mágnesként vonzza az ínyenceket? Fenomenális ételválaszték, kiváló éttermek, Michelin-csillagok – na és persze az is, hogy felkapottak legyenek a TikTokon és az Instagramon.

Mindezt összevetve kerülhetett a Bounce listájának élére Párizs,

ahol százezer lakosra kilencszáztíz étterem jut és elképesztően népszerű a közösségi médiában is. A második helyen Madrid zárt, ahol a listán szereplő városok közül a legtöbb Michelin-csillagos étterem található. A dobogó harmadik fokára Barcelona állhatott fel.

Érdemes még kiemelni Lisszabont, ahol a legtöbb hagyományos étterem és a legkevesebb gyorsétterem működik, Londonban pedig a felmérés szerint a legfotogénebb ételek készülnek.

Íme a tíz legjobb gasztrofőváros 2023-ban:

  1. Párizs, Franciaország
  2. Madrid, Spanyolország
  3. Barcelona, ​​Spanyolország
  4. Lisszabon, Portugália
  5. Amszterdam, Hollandia
  6. London, Egyesült Királyság
  7. Berlin, Németország
  8. Bécs, Ausztria
  9. München, Németország
  10. Róma, Olaszország

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

michelin-csillagos étterem | Michelin | utazás | gasztronómia | gasztrofőváros

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram