Close
Elképesztő új gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

Elképesztő új gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

A híres Ferrandi Paris Cooking School által kínált főzőtanfolyamoktól a burgundi tételeket felvonultató borkóstolókig számos különleges programmal várja majd az érdeklődőket Franciaország hamarosan megnyíló új gasztrofellegvára.

A dijoni Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, a francia gasztronómia központja több mint egy évtizedes tervező és építészeti munkát követően nyithatja meg a kapuit május 6-án.

A központ 1750 négyzetméternyi kiállítási területet foglal magában a város szívében,

nem messze az UNESCO Világörökségi oltalom alatt álló burgundi szőlőültetvényektől és a Route de Grand Crustól, amely a világ minden tájáról csábítja a borrajongókat.

A Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin számos lehetőséget kínál majd a látogatóknak, hogy elmerüljenek a francia ételek és borok világában, ideértve

a főzőtanfolyamokat, borkóstolókat, éttermeket, filmeket és kiállításokat.

A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők, melyek például a francia péksütemények titkait mutatják be.

A központban angol nyelvű órákat tart majd a Ferrandi Paris Cooking School, ahol

a tervek szerint évente mintegy száztíz hallgatót fogadnak majd.

A Cave de la Cité borospincében több mint kétszázötven különböző borból lehet kóstolni, de az École des Vins által szervezett eseményeken többnyire a burgundi borok kerülnek majd a figyelem középpontjába.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin)

főzőiskola | franciaország | Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin | francia konyha | francia gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram