Close
Ezek Európa legjobb nemzeti parkjai

Ezek Európa legjobb nemzeti parkjai

A pandémia miatt visszataláltunk a természetbe, a szabadban való tartózkodás pedig alapvető mozgatórugójává vált utazási terveinknek is. Összeállításunkban négy olyan csodálatos európai nemzeti parkot mutatunk be, amit érdemes bebarangolni ezen a nyáron.

Loch Lomond, Skócia

A Loch Lomond, a skót felvidék kapujának is nevezhető, melyet smaragdzöld szigetek, erdős partok jellemeznek. Ott aztán tényleg minden megtalálható, amit egy természetkedvelő turista várhat egy nemzeti parktól. Loch Lomond érintetlensége azonban megtévesztő, hiszen rendkívül könnyen megközelíthető akár tömegközlekedési eszközzel is Glasgow-ból.

A nemzeti park különösen nagy figyelmet szentel a fenntarthatóságnak és a környezetvédelemnek, ezért azt kérik az ode látogatóktól, hogy túrájukat tisztán, hulladékmentesen tegyék meg.

Tour du Mont Blanc, Franciaország

A Tour du Mont Blanc-ról már több alkalommal ódákat zengett a Roadster is, nem véletlenül, ez a kétszáz kilométeres hosszútávú túra minden kiránduló bakancslistájának első helyeinek valamelyikét foglalja el.

Az út több nemzeti parkon is keresztülvezet, amelyek rendkívül változatos terepekkel várják a túrázókat: drámai emelkedők és meredek völgyek váltogatják egymást.

Az ösvényen olyan menedékházak sorakoznak, amelyek meleget, kényelmet, és a francia konyha remekeit kínálják. Az útvonal bizonyos szakaszaira a Mont Blanc Express segítségével is el lehet jutni.

Szász-Svájc Nemzeti Park, Németország

A cseh-német határon található nemzeti park csodálatos szurdokai és végtelen erdői megannyi túraútvonalat rejtenek magukban, a látványos növényvilág mellett pedig páratlan élővilággal is rendelkezik: többek között hiúzok és vidrák megfigyelésére is lehetőség nyílik a területen.

A nemzeti parknak több mint nyolcszáz hegycsúcsa van, köztük a Königstein-hegy, amely egy azonos nevű középkori város felett magasodik. A park területén található Hotel Helvetia biohotelben minden a környezettudatos utazó igényeinek kielégítéséről szól: az organikus eredetű ételek mellett a szálloda energiaigényét megújuló erőforrásokból fedezik.

Cévennes Nemzeti Park, Franciaország

A Cévennes Franciaország egyik féltve őrzött nemzeti parkja, amely megannyi természeti csodát rejt.

A park hírnevét változatos biodiverzitásának köszönheti, hiszen az oda látogatók ritka növényeket és állatokat figyelhetnek meg. A tölgy- és szelídgesztenyefák között sok túraútvonal épült ki, így számos lehetőség kínálkozik a táj sokszínűségének megismerésére.

A kanadai Sziklás-hegységben fekvő Yoho Nemzeti Park kiterjedt gleccserei, lenyűgöző vízesései, hihetetlen geológiai különlegességei pedig minden pillanatban ámulatba ejtik a kirándulót. Nem véletlen, hogy a terület az UNESCO Világörökségének része.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom