Close
Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

A Big 7 Travel utazási iroda a közösségi média ítélete és az utazási magazinok szerkesztőinek véleménye alapján állította össze Európa ötven legjobb tetőbárjának rangsorát.

Az első helyre a dániai Aarhusban található Salling Rooftop került, amelynek egy része botanikus kert, és ahol huszonöt méter magasról, egy áruház üvegpadlós tetejéről pillanthatunk le az alant kavargó forgatagra, de nézhetünk kiállításokat, és táncolhatunk élő DJ-szettekkel is.

A második helyet szintén az északiak vitték el, méghozzá a reykjaviki The Roof jóvoltából. Az Edition szálló tetején található teraszról mesés kilátás nyílik az óceánra és a hegyekre, és a szerencsések akár az északi fényt is elcsíphetik. A skandinávok nem engedték ki a kezükből a vezetést, így

a harmadik az új oslói Munch Múzeum tetején található Kranen bár lett.

Lássuk a legjobb tízet!

The Roof

Salling Rooftop (Aarhus, Dánia)

The Roof, Reykjavik Edition (Reykjavik, Izland)

Kranen bár (Oslo, Norvégia)

Oroya (Madrid, Spanyolország)

The Culpeper (London, Egyesült Királyság)

Sky Bar (Lisszabon, Portugália)

Patchwork, Sa Punta (Ibiza, Spanyolország)

Skyline Bar 20up (Hamburg, Németország)

Mama Shelter (Bordeaux, Franciaország)

Terrace bár (Madeira)

Az oslói Munch Múzeum

Magyarországról két bár került fel az ötvenes listára, az Aria Hotel Budapest a 43., a Liebling bárja pedig a 36. helyet szerezte meg.

Nehezen tudnánk egyetlen egyet választani az impozáns listából, pedig ez még nem is minden. A világ legjobb rooftop bárjai fantasztikus italokat és még hihetetlenebb kilátást nyújtanak.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

 

 

 

Európa | legjobb | Dánia | tetőterasz | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram