Close
Csak negyvenöt forint egy gombóc fagyi Európa legmegfizethetőbb tengerpartján

Csak negyvenöt forint egy gombóc fagyi Európa legmegfizethetőbb tengerpartján

A fagylalt, az ásványvíz és a sör árát hasonlították össze a kontinens hetvenöt népszerű tengerpartján, és figyelembe vették az időjárást is, hogy olyan úti célokat emeljenek ki, ahol nem lesz kellemetlenül meleg.

Az Omio utazásfoglaló oldal összeállítása szerint Európa legolcsóbb strandjait ahogyan tavaly, úgy idén is Törökországban találjuk. Az első tízben három úti cél is szerepel ebből az országból, az Alanyában található Kleopátra-part mindjárt az első helyen.

Itt már 0,12 euróért (45 forintért) kaphatunk egy gombóc fagyit, egy palack víz pedig körülbelül 0,37 euróba (138 forintba) kerül, míg egy sörért 1,64 eurót (610 forintot) kell fizetnünk.

A legolcsóbb ásványvizet egy másik török parton, a sidei Halk Beachen találjuk, ahol egy palackhoz már 0,20 euróért (75 forintért) hozzájutunk. A harmadik török helyszín, a bodrumi Yahsi Beach a nyolcadik helyen áll, és bár a félsziget ötcsillagos üdülőhelyeiről és csillogó jachtjairól ismert, sok más európai riviérához képest még mindig megfizethető. Itt a nyaralók 0,50 euróért (186 forintért) kapnak egy gombóc fagylaltot, a víz pedig 0,28 euróba (105 forintba) kerül, a sört 1,86 euróért (691 forintért) mérik.

A legolcsóbb tengerparti sörért Montenegróba kell utaznunk: az Ulcinjban található Velika Plazán, mely tizenkét kilométerével Európa egyik leghosszabb strandja, mindössze 0,87 euróért (325 forintért) árulják a sört, míg az ásványvíz 0,77 euró (286 forint).

Ha Spanyolországot szeretnénk élvezni kis költségvetéséből, akkor Formentera a megfelelő úti cél, a Playa de Ses Illetes ideális alternatíva azok számára, akiknek Mallorca túl zsúfolt, Ibiza pedig túl drága. A víz ára itt is 0,77 euró (286 forint), a sör pedig 0,94 euró (350 forint) körül mozog. Egy gombóc fagylalt a tengerparton átlagosan 0,92 euróba (342 forintba) kerül.

Az első tíz helyezett listája: 

  1. Kleopátra-part, Alanya, Törökország
  2. Velika Plaza, Ulcinj, Montenegró
  3. Primorskói tengerpart, Bulgária
  4. Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanyolország
  5. Aranypart, Várna, Bulgária
  6. Halk-part, Side, Törökország
  7. Heringsdorfi part, Usedom, Németország
  8. Yahsi tengerpart,  Bodrum, Törökország
  9. Fügefa-öböl, Protaras, Ciprus
  10. Plage d’Agadir, Marokkó

Ezek most a legolcsóbb mediterrán városok, itt pedig az derül ki, hogy mennyibe kerül öt nap a világ legdrágább és legolcsóbb úti célján.

(Forrás: Euronews, Omio, képek: Getty Images)

 

tengerpartok | legolcsóbb | törökország | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram