Close
Ezek most a legolcsóbb mediterrán városok

Ezek most a legolcsóbb mediterrán városok

A Földközi-tenger hatalmas. Gibraltártól és Spanyolországtól kezdve Görögországig, Törökországig, Egyiptomig és Tunéziáig terjed, összesen huszonkét ország (és három kontinens) rendelkezik legalább egy tengerparttal „belőle”. És bár néhány mediterrán úti célról a magas árak jutnak eszünkbe, azért nem mindegyik drága.

Épp ellenkezőleg: jó pár hely megfizethető – ezt mutatja a Gambling ‘N Go nevű szerencsejáték-információs oldal új tanulmánya. Az elemzés az éttermi vacsorák, a szállodai szobaárak és a (Londonból induló) repülőjegyek átlagárát vizsgálta két személyre vonakozóan, majd megállapította, melyek a legolcsóbb célpontok a Földközi-tenger mentén.

A lista élén Orán végzett.

Az Algéria északnyugati részén fekvő hely az ország partifővárosaként és a rai népzene szülőhelyeként ismert. Alapból egy nyüzsgő kikötőváros, amely tele van strandokkal, és nem csupán olcsó, hanem igazán lenyűgöző úti cél is.

A következő a rangsorban az északkelet-egyiptomi Port Said. A Szuezi-csatorna északi végénél fekvő város leginkább olcsó étkezési lehetőségeinek köszönheti előkelő pozícióját. A harmadik egy másik algériai reprezentáns, a főváros Algír lett, ahol nagyon alacsonyak a taxiárak.

A teljes lista második felében rengeteg török város szerepel. Arról, hogy a földrengés sújtotta országban mi a helyzet utazási szempontból, itt írtunk bővebben.

A top 10 pedig így fest:

  • Orán, Algéria
  • Port Said, Egyiptom
  • Algír, Algéria
  • Tunisz, Tunézia
  • Tanger, Marokkó
  • Alexandria, Egyiptom
  • Izmir, Törökország
  • Mersin, Törökország
  • Antalya, Törökország
  • Isztambul, Törökország

 

Eközben a hongkongi turisztikai testület még tavaly jelentette be, hogy idén félmillió ingyenes repülőjegyet oszt szét, most pedig újabb részleteket tudtunk meg a rendkívüli akcióról.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

afrika | földközi-tenger | országok | legolcsóbb | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom