Close
Biztonságos Törökországba utazni a földrengés után?

Biztonságos Törökországba utazni a földrengés után?

Törökország a világ egyik leglátogatottabb országa, történelmi és kulturális helyszíneivel várja az utazókat. Az ország nehéz időszakon megy keresztül a nemrégiben pusztító földrengések miatt, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megszokott módon szolgálják ki a turisták igényeit.

A turisztikai szektor fontos szerepet játszik az ország gazdaságában, a szegmens évről évre növekszik. A török kormány által közzétett legfrissebb statisztikai adatok szerint az ország 2022-ben több mint ötvenegymillió turistát fogadott, ami

hetvenegy százalékos emelkedést jelent.

A földrengés után felvetődik a kérdés, vajon biztonságos-e Törökországba utazni. Az ország hatalmas, és olyan elsőrangú turisztikai célpontokkal rendelkezik, mint Isztambul, Antalya, Muğla, Izmir, Kappadókia és Konya –

ezek jóval a földrengés által sújtott területeken kívül helyezkednek el.

Isztambul, amely ezer kilométerre fekszik a katasztrófa sújtotta terület epicentrumától, egyetlen percre sem állt meg. A Boszporusz-szoroson fekvő város tavaly tizenhatmillió külföldi turistát fogadott. Az utazók pedig láthatóan biztonságban érzik magukat, hiszen a foglalásaikat fenntartják és újakat is tesznek.

A légitársaságok és a nemzetközi repülőterek is a megszokott módon működnek, így a tragédia ellenére is jól alakulnak a turisztikai mérőszámok az országban és továbbra is minden adott ahhoz, hogy visszatérjenek a járvány előtti szintre.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

földrengés | törökország | idegenforgalom | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram