Ez lesz Európa legnagyobb repülőtere

Az Adolog Suárez Madrid-Barajas repülőtér Spanyolország kulcsfontosságú légi közlekedési csomópontja, mely jelenleg évente mintegy ötvenmillió utast és háromszázötvenkétezer járatot fogad. A repülőteret azonban hamarosan átalakítják, az ok pedig rendkívül ambiciózus.

Az Aena, a barcelonai El Prat repülőteret is irányító cég az Adolog Suárez Madrid-Barajas repülőtér bővítését tervezi, hogy növelje annak utaskapacitását. Céljuk az, hogy kialakítsák Európa legnagyobb repülőterét, amely

évi kilencven milliós utasforgalmat tud lebonyolítani.

A repülőtér már jelenleg is Spanyolország legnagyobb és legforgalmasabb légikikötője, gazdasági jelentősége is hatalmas, hiszen a spanyol főváros GDP-jének 9,7 százalékát adja.

A fejlesztést a tervek szerint 2031-ben kezdik meg, a költségvetése pedig meghaladja majd 2,4 milliárd eurót. Ezzel körülbelül hatvanezer munkahelyet tudnak teremteni. A tervezők azt remélik, hogy a repülőtér kulcsfontosságú összeköttetési pontként tud majd működni Amerika és Ázsia között. Ennek elősegítése érdekében egy új "ázsiai központot" hoznak létre az új első, második és harmadik terminálban.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

spanyoloszág | madrid | repülőtér | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom