Utazásaink során gyakran látogatunk vásárcsarnokokba, hiszen semmi sem árul el többet egy nemzet vagy egy város kultúrájáról, mint a gazdag gasztronómiája. Bár a szívünk egyértelműen azt mondja: a fővárosi Központi Vásárcsarnoknál nincs szebb, körbenéztünk Európában, és találtunk három olyan élelmiszerpiacot, ahová muszáj eljutni.
Mercado da Ribeira – Lisszabon, Portugália
A Time Out Market néven is ismert hatalmas ódon épület a helyi gasztronómiai élet központja. A kínált ételek kiváló minősége és elfogadható ára tökéletesen tudja kompenzálni azt a kissé steril légkört, amely körüllengi az embert a vásárcsarnokban.
Ott azonban tényleg mindent megkóstolhatunk, ami a dél-európai konyhát jellemzi, a legjobban viszont akkor járunk, ha a friss alapanyagokból készült halételeket esszük végig.
Mercado de San Miguel – Madrid, Spanyolország
A spanyol főváros legnépszerűbb helyei a tapas éttermek és bárok, de egyre több utazó fedezi fel a gyönyörű Mercado de San Miguelt, mint gasztronómiai utazásuk célpontját.
Hatalmas az élet a keskeny folyosókkal teli csarnokban, ahol minden oldalról friss alapanyagok és pazar ételek fogadnak bennünket.
A legtöbb standos vendéglátóhely csak egy vagy két helyi finomságra szakosodott, így akár egy egész napot el lehet tölteni ott a spanyol konyha remekeinek falatozásával.
Östermalms Saluhall – Stockholm, Svédország
A svéd piacnak otthont adó épületet minimalista hangulatot áraszt, hiszen vasból és üvegből készült még az 1800-as évek elején. Belül azonban az igazi svéd natúr enteriőr fogad bennünket. A kínálat dúskál a friss halakban, de rendkívül széles a választék sajtokból és húsokból is.
Ráadásul az árusok szívesen osztják meg az egyes alapanyagok elkészítésének fortélyait is az utazókkal, így aztán a friss áruval a szállásunkra visszatérve akár mi magunk is készíthetünk kulináris remekeket.
(Fotók: Getty Images)
utazás | vásárcsarnokai | Európa | legszebb | lista
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!