Close
Ezek Európa legzsúfoltabb turisztikai látványosságai

Ezek Európa legzsúfoltabb turisztikai látványosságai

A kastélyok, a romok és a múzeumok évről évre turisták sokaságát vonzzák az európai városokba. De melyiket érdemes lehúzni a listánkról, ha szeretnénk elkerülni a hömpölygő embertömeget?

Európa hagyományokban, kultúrában, lenyűgöző tájakban és turistákban gazdag. A londoni királyi palotáktól kezdve az athéni ókori romokig olyan látványosságokat találunk, amelyek rendkívül népszerűek, ezáltal pedig túlzsúfoltak.

A The Thinking Traveller luxusutazási iroda friss kutatásában a TripAdvisor adatait vette alapul és megnézte, hogy Európa-szerte milyen értékeléseket kapnak ezek a helyek. Listáját az alapján állította össze, hogy mely látványosságok esetében fordul elő a legtöbbször és a legkevesebbszer a zsúfolt kifejezés.

Nem meglepő módon Európa tíz legzsúfoltabb turisztikai látványossága között ikonikus kastélyok, történelmi helyszínek és világhírű múzeumok találhatók.

A skóciai Edinburgh kastély végzett az élen, mint a kontinens legzsúfoltabb úti célja,

de szintén hatalmas embertömegre kell számítani a Buckingham-palotánál, a velencei Canal Grande-n, a párizsi Louvre-ban és az athéni Akropoliszon.

Íme, a teljes lista:

  1. Edinburgh kastély, Edinburgh
  2. Buckingham-palota, London
  3. Siam Park, Tenerife
  4. Canal Grande, Velence
  5. Római fürdő, Bath
  6. Tower, London
  7. Louvre Múzeum, Párizs
  8. Akropolisz, Athén
  9. The British Museum, London
  10. Musée d’Orsay, Párizs

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

tömeg | látványosság | zsúfoltság | úti cél | túlturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram