Ezekbe az európai városokba menj idén nyáron a legjobb sörökért!

Bár a nyaralás nem csupán a sörfogyasztásról szól, kétségtelen, hogy az ital rajongóinak ez is egy szempont lehet, amikor úti célt választanak. De nem kizárólag Németország és Belgium híres a söreiről. Spanyolországban és Portugáliában is zseniális söröket készítenek, csakúgy, mint Csehországban és Lengyelországban.

A DFDS utazásszervező körbenézett Európában és úgy döntött, hetven várost mintegy negyvenezer Google-értékelés alapján rangsorol, hogy felállítsa a kontinens legjobb sörvárosainak listáját a minőség, a közösségi média aktivitások, a helyi bárok és kocsmák kínálata, valamint az árak alapján.

Meglepő módon az első helyre Madrid került, második helyen Prága végzett, a bronzérmes pedig Bécs lett. Ez utóbbi különösen jól teljesített a bárok és kocsmák felhozatalát tekintve, míg Prága a hihetetlenül jó ár-érték arányának köszönhetően szerepelt ilyen kiemelkedően. A spanyol főváros esetében a legtöbb pontszám a sörök minőségére érkezett.

Budapest holtversenyben Szalonikivel és Valenciával a negyedik helyen végzett.

Ezek a legjobb sörvárosok Európában:

1. Madrid
2. Prága
3. Bécs
4. Budapest, Szaloniki, Valencia
7. Porto, Brüsszel
9. Berlin, Vilnius, Krakkó
12. Sevilla
13. Amszterdam, Brno
15. Belgrád, Róma
17. München, Varsó, Pozsony
20. Manchester

És hogy melyik városokban a legolcsóbb a sör Európában? Ebből a cikkünkből ez is kiderül.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

úti cél | Európa | város | sör

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom