Négy európai ország, ahol jobb a fizetés, mint az USA-ban

Nem alaptalan a zsigeri gondolat, hogy az Egyesült Államokban többet lehet keresni, de nem minden esetben igaz. Milyen országok és szektorok jelentenek kivételt?

Amerikát nem véletlenül tartják a lehetőségek hazájának, számtalan történet szól arról, hogy kemény munkával, kitartással bárki megcsinálhatja a szerencséjét. A világ egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb országa, olyan világmárka-nagyvárosokkal, mint New York, Los Angeles vagy San Francisco.

Különösen igaz a gazdagságról szóló „hiedelem” a tech szektorban: tavaly az AI modelleket tréningező mérnökök átlagosan 300 ezer dollár körül vihettek haza, míg ugyanezért Európában legjobb esetben is százezer eurót fizettek (Svájc), de még inkább „csak” negyvenezer euró körül (Németország, Hollandia).

Másfelől az átlagba nemcsak a világvárosok és a legmenőbb iparágak tartoznak, így aztán a jelenleg 59 228 dolláros amerikai átlagfizetést több mint egy tucatnyi európai ország (Svájc, Izland, Luxemburg, Norvégia, Belgium, Ausztria, Németország, Hollandia, Dánia, Finnország, Svédország, Írország és Franciaország) is megelőzi – írja az Euronews.

Az Eurostat adatai alapján 2022-ben az EU-ban és az eurózónában egyaránt négy százalékkal nőttek a bérek – de melyik az a négy ország, ami a legelöl áll e téren?

(Forrás: Euronews, fotók: GettyImages, nyitókép: Zürich drámai látképe)

izland | amerikai egyesült államok | luxemburg | fizetés | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom