Close
Tíz európai úti cél, ahol a tavasz legszebb arca mosolyog ránk

Tíz európai úti cél, ahol a tavasz legszebb arca mosolyog ránk

Csodálatos látványt nyújtanak a virágzó fák és a tájat beszínező vadvirágok, vannak azonban olyan helyek Európában, ahol különösen ámulatba ejtő a természet újjáéledése.

Tudtad, hogy nem kell egészen Japánig utaznod ahhoz, hogy megnézhesd a virágzó cseresznyefákat? Vagy hogy Izland minden évben lila csillagfürt mezővé változik? Összegyűjtöttük a legszebb tavaszi úti célokat és eláruljuk azt is, mikor érdemes felkeresni azokat.

Hallerbos – Harangvirág erdő Belgiumban

A belgiumi Hallerbos világhírnevét harangvirágainak köszönheti.

Minden évben áprilisban, általában 12-15. között az erdő a harangvirágok varázslatos szőnyegévé változik.

A látvány valóban csak néhány napig egészen különleges. A hőmérséklet emelkedésével ugyanis nemcsak a harangvirág kezdi bontogatni a szirmait, hanem a fák is visszakapják lombkoronájukat, így a fény kevésbé tud áthatolni az erdőn, az élénk lila virágokat pedig szürkés árnyalatúvá színezi.

A belgák évszázados hagyománya, hogy tesznek egy sétát az erdőben akkor, amikor nyílni kezdenek ezek a varázslatos virágok, így érdemes a kora reggeli órákat választani a természet felfedezéséhez. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy

az erdei ösvényről letérni tilos és különösen oda kell figyelni arra, hogy ne tapossunk vagy szakítsunk le egyetlen virágot sem.

Via Botanica – Nárcisz-erdő Luxemburgban

A Via Botanica Lellingenben található, körülbelül egy órás autóútra Luxemburg városától. A nárcisz általában április elején kezd virágozni, de ez természetesen a hőmérséklettől is függ. Ha a március a szokásosnál melegebb, akkor a virágok valószínűleg korábban bontják ki szirmaikat.

A teljes útvonal körülbelül 7,5 kilométer hosszú, és nagyságrendileg két óra alatt lehet végig sétálni rajta.

Cseresznyefa-virágzás Bonnban

A legtöbb embernek Japán jut eszébe akkor, amikor a cseresznyefa-virágzásról van szó, holott Európa-szerte találni ilyen virágokat. Németország egyik legrégebbi városában, Beethoven szülőhelyén, Bonn szívében található a Heerstrasse, amelyet látványosan borítanak be tavasszal a rózsaszín szirmokba öltözött fák.

A cseresznyefák általában áprilisban kezdenek virágozni, de több hétig is lehet bennük gyönyörködni.

Tulipán mezők Hollandiában

A holland tulipánföldek Európa leghíresebb virágföldjei. Hihetetlen látványt nyújtanak a szivárvány minden színében pompázó, szabályos sorok. Érdemes Lisse és Noordwijkerhout környékét felfedezni, amely már márciusban is virágtengerré változik.

Elsőként a krókuszok nyílnak ki, majd jönnek a nárciszok és a jácintok, április közepétől pedig egészen május első hétvégéig a tulipánoké a főszerep.

A legtöbb mező magántulajdonban van, ezért engedély nélkül nem szabad a területre lépni.

Pipacs mezők Toszkánában

Minden évben április végétől május elejéig virágoznak a pipacsok Toszkánában.

A látvány Val d’Orcia dombjain a legmesebelibb.

Csillagfürt mezők Izlandon

A vulkánok és gejzírek országába későn köszönt be a tavasz, de akkor megadja a módját. Június elejétől július közepéig Izlandon a tájat amíg a szem ellát, lila csillagfürt borítja.

A legszebb mezők közül néhány Skogafoss és Vik közelében található.

Királyi üvegházak Brüsszelben

A királyi üvegházak minden évben tavasszal megnyitják kapuikat a nagyközönség előtt akkor, amikor a legtöbb virág bontogatja a szirmait. Az esemény csak három hétig tart és hatalmas érdeklődésre tart számot, így

érdemes már nyitáskor megjelenni a jegypénztáraknál, hogy elkerülhessük a turistabuszokkal érkező tömegeket.

Szantorini és rózsaszín virágai

A murvafürt az egyik leglátványosabb virág, különösen akkor, ha fehér épületek társulnak hozzá. Szantorinin a rózsaszín virágok április végén kezdenek nyílni és egész nyáron pompáznak. A nyári hónapokban azonban hatalmas turistadömpingre lehet számítani, így

kifejezetten érdemes a tavaszi időszakot kihasználni a sziget felfedezésére.

Lilaakác Párizsban és Londonban

A lilaakác egy évben egyszer virágzik, többnyire májusban és júniusban.

A legszebb folyondárok Londonban és Párizsban köszönnek ránk.

Az angol fővárosban a Chelsea Manor Street-en, a Hampton Court-ban és a Bedford Gardens-ben, Párizsban pedig a Au Vieux Paris d’Arcole-on, a Rue de l’Abreuvoir-on és a Montmartre kis utcáiban érdemes keresnünk.

Barangolás Európa vadvirágos mezőin

Egész Európában, így Magyarországon is csodálatos virágmezőket találhatunk, így nem szükséges a fenti listából egyetlen konkrét helyre sem elutazni a varázslatos látványért. Egyszerűen keljünk útra, járjunk nyitott szemmel, szánjunk időt a természet felfedezésére, így garantáltan számtalan vadvirágos mezőre bukkanhatunk.

(Forrás: Charlies wanderings, fotók: Getty Images)

tulipán | Európa | tavasz | virág | görögország

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram