Close
A cseresznyevirágzást már akár élőben is megcsodálhatjuk Japánban

A cseresznyevirágzást már akár élőben is megcsodálhatjuk Japánban

Az európaiakat jelenleg csak kivételes esetekben engedik be az országba, de ez hamarosan változhat.

Az egyes országok sorra törlik el a koronavírus miatt hozott korlátozásokat, amelyekben az ázsiai nemzetek élen jártak, legalábbis, ami a határok lezárását illeti. Nemrégiben írtunk arról, hogy megvan a vietnámi nyitási időpont, most pedig arról érkeztek hírek, hogy a szintén két éve zárva tartó Japán is egyre közelebb kerül a turisták fogadásához.

Fujiyoshida

A jelenlegi korlátozások hatálya február 28-án jár le, és bár ezeket újra meg lehet hosszabbítani, a hírek szerint a japán kormány ezt nem fogja megtenni.

Mint Fumio Kishida miniszterelnök elmondta, fontolóra veszik a lazítást, figyelembe véve az omikronról rendelkezésre álló tudományos ismereteket, a fertőzési ráta változásait Japánban és azon kívül, valamint más országok intézkedéseit.

Tokió

Ha megnyitják a határokat, valószínűleg a belépés feltétele lesz az emlékeztető oltás, és az oltási igazolásokat időkorláthoz kötik. Bővebb információk az aktuális szabályokról a konzuli szolgálat oldalán olvashatók.

Addig is itt gyönyörködhetsz a japán cseresznyevirágzásról készült képekben, és több érdekességet is megtudhatsz a jeles természeti eseményről, itt pedig a Tóth Árpád sétány virágba borult fáit nézheted meg.

(Forrás: euronews.com, képek: Unsplash)

 

 

belépés | cseresznyevirágzás | japán | határnyitás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Lejjebb adott a brutálisan drága Star Wars hotel, miután ablaktalan bunkernek nevezték

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom