Close
Két év után újra beléphetünk a szigorúan őrzött ázsiai országba

Két év után újra beléphetünk a szigorúan őrzött ázsiai országba

A tervezettnél három hónappal előbb nyitja meg kapuit az eddig szinte hermetikusan elzárt távol-keleti ország. 

Vietnám a napokban, február 15-én törölte el a nemzetközi járatokra vonatkozó korlátozásait, a fennmaradó utazási tilalmakat pedig március 15-én szüntetik meg. Az új turisztikai tervezet szerint a beutazóknak az oltottságukat kell igazolniuk, vagy azt, hogy átestek a fertőzésen. Az oltást akkor fogadják el, ha az utazó a második adagot legalább tizennégy nappal és legfeljebb tizenkét hónappal a beutazás előtt kapta meg.

Hạ Long

Ezenkívül a turistáknak az induláshoz képest hetvenkét óránál nem régebbi PCR-tesztet vagy huszonnégy óránál nem régebbi antigéntesztet kell elvégezniük, érkezéskor pedig másodszor is teszteltetniük kell. Ezután egy éjszakát államilag elismert karanténhotelben töltenek, amíg elkészülnek az eredmények. Mindemellett szükség van a lehetséges Covid-kezelést fedező biztosításra, minimum ötvenezer dolláros (tizenöt és félmillió forintos) fedezettel.

Ho Chi Minh City

A járvány kezdetén az ország lezárta a határait és teszteléssel, kontaktkutatással valamint karanténnal igyekezett elejét venni a fertőzéseknek, majd szeptemberben fokozatosan megkezdte a határkorlátozások feloldását az átoltottság arányának emelkedésével.

Jelenleg csak bizonyos országok állampolgárai léphetnek be Vietnámba a thaiföldi Sandbox-programhoz hasonló módon.

Ez azt jelenti, hogy a turisták öt tengerparti helyszín közül választhatják ki azt, ahol legalább egy hetet eltöltenek, mielőtt az ország többi részébe is elutazhatnak.

Az öt választható úti cél közé tartozik Phu Quoc, Danang, Khanh Hoa és Quang Ninh, valamint Quang Nam az UNESCO Világörökség részét képező Halong-öböllel és Hoi An-nal. Magyarországról jelenleg nem lehet beutazni, erről bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Ha Vietnámba készülsz, ezek a tippek a segítségedre lehetnek. Az ország számos ámulatba ejtő látnivalót tartogat, például barlangban található dzsungele is van.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

belépés | teszt | határnyitás | koronavírus | oltási igazolás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram