Close
Két év után újra beléphetünk a szigorúan őrzött ázsiai országba

Két év után újra beléphetünk a szigorúan őrzött ázsiai országba

A tervezettnél három hónappal előbb nyitja meg kapuit az eddig szinte hermetikusan elzárt távol-keleti ország. 

Vietnám a napokban, február 15-én törölte el a nemzetközi járatokra vonatkozó korlátozásait, a fennmaradó utazási tilalmakat pedig március 15-én szüntetik meg. Az új turisztikai tervezet szerint a beutazóknak az oltottságukat kell igazolniuk, vagy azt, hogy átestek a fertőzésen. Az oltást akkor fogadják el, ha az utazó a második adagot legalább tizennégy nappal és legfeljebb tizenkét hónappal a beutazás előtt kapta meg.

Hạ Long

Ezenkívül a turistáknak az induláshoz képest hetvenkét óránál nem régebbi PCR-tesztet vagy huszonnégy óránál nem régebbi antigéntesztet kell elvégezniük, érkezéskor pedig másodszor is teszteltetniük kell. Ezután egy éjszakát államilag elismert karanténhotelben töltenek, amíg elkészülnek az eredmények. Mindemellett szükség van a lehetséges Covid-kezelést fedező biztosításra, minimum ötvenezer dolláros (tizenöt és félmillió forintos) fedezettel.

Ho Chi Minh City

A járvány kezdetén az ország lezárta a határait és teszteléssel, kontaktkutatással valamint karanténnal igyekezett elejét venni a fertőzéseknek, majd szeptemberben fokozatosan megkezdte a határkorlátozások feloldását az átoltottság arányának emelkedésével.

Jelenleg csak bizonyos országok állampolgárai léphetnek be Vietnámba a thaiföldi Sandbox-programhoz hasonló módon.

Ez azt jelenti, hogy a turisták öt tengerparti helyszín közül választhatják ki azt, ahol legalább egy hetet eltöltenek, mielőtt az ország többi részébe is elutazhatnak.

Az öt választható úti cél közé tartozik Phu Quoc, Danang, Khanh Hoa és Quang Ninh, valamint Quang Nam az UNESCO Világörökség részét képező Halong-öböllel és Hoi An-nal. Magyarországról jelenleg nem lehet beutazni, erről bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Ha Vietnámba készülsz, ezek a tippek a segítségedre lehetnek. Az ország számos ámulatba ejtő látnivalót tartogat, például barlangban található dzsungele is van.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

belépés | határnyitás | oltási igazolás | vietnam | teszt

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom