Close
Ezt a színpompás virágmezőt fogja imádni tavasztól az internet

Ezt a színpompás virágmezőt fogja imádni tavasztól az internet

A szépséges kaliforniai kert áprilisban éri el virágzásának csúcspontját és robbantja be az Instagramot.

Lépjünk túl Hollandián, mert egy – igaz, meglehetősen messze lévő –, de virágokkal teli úti cél készen áll arra átvegye az “iparág” vezető szerepét.

A San Diegótól északra fekvő Carlsbad tengerparti üdülővárosa egész évben csalogat a lenyűgöző strandjaival, hegyeivel és egyedülálló élményeivel (lásd: SUP-ozás a Csendes-óceánon).

Tavasszal viszont mindenki megőrül érte; olyankor naponta ezrével születnek a theflowerfields és Carlsbad hashtagekkel ellátott Insta-bejegyzések, mert akkortájt szinte az egész város virágokban pompázik.

Az anyatermészet több mint hatvan éve minden esztendőben színpompás virágokkal borítja be a régió dombjait. Bár a vadonban is lehet virágokat nézegetni, a legszebb látványt arrafelé egyértelműen a Carlsbad Flower Fields nyújtja, ahol

március elejétől május elejéig csatangolhatnak a látogatók a derékig érő színtengerben a farm mintegy ötven hektárnyi területének kijelölt ösvényein.

A Flower Fields könnyen megközelíthető, továbbá rengeteg pad és piknikasztal áll a fotózásra éhes vendégek rendelkezésére, plusz a ranch egyéb programokkal is készül: teázás, szabadtéri koncertek, jógaórák,  és vacsora szerepel többek között a naptárban a narancs, a rózsaszín, a sárga, és a lila minden elképzelhető árnyalatában virágzó mezőn.

Idén a The Flower Fields szezonja hivatalosan március 1-jén kezdődik. A virágzás csúcspontja jellemzően áprilisban érkezik el, bár a pontos dátumok évről évre változnak.

Jelentősen átalakította utazási szokásainkat az Instagram, hiszen biztosan sokunkkal megtörtént már, hogy amikor a feedünk görgetése közben megláttunk egy csodás képet egy még csodásabb helyről,  azonnal el akartunk menni oda. Ilyenkor általában nemzeti parkok, történelmi városrészek vagy bájos strandok a célpontok, amelyek egyébként már eleve ismertnek számítottak és nagyon jól megvoltak az Insta-turisták nélkül is, de igazán felkapottá a közösségi média tette őket. Mutatunk öt olyan helyet az Insider összeállításából szemezgetve, amelyek így jártak.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

 

instagram | virágmező | kedvenc | san diego | virágzás

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram