Ezt az öt helyet az Instagram-turisták tették igazán világhírűvé

Jelentősen átalakította utazási szokásainkat az Instagram, hiszen biztosan sokunkkal megtörtént már, hogy amikor a feedünk görgetése közben megláttunk egy csodás képet egy még csodásabb helyről,  azonnal el akartunk menni oda. Ilyenkor általában nemzeti parkok, történelmi városrészek vagy bájos strandok a célpontok, amelyek egyébként már eleve ismertnek számítottak és nagyon jól megvoltak az Insta-turisták nélkül is, de igazán felkapottá a közösségi média tette őket. Mutatunk öt olyan helyet az Insider összeállításából szemezgetve, amelyek így jártak.

Banff Nemzeti Park, Kanada

A park festői csúcsai és lenyűgöző tavai a keményvonalas kirándulók körében régóta kedveltek voltak.

Akkor lett igazán népszerű, amikor 2017-ben átmenetileg be kellett zárni, hogy megvédjék a veszélyeztetett állatokat, az erdőket és a tavakat – a túlzsúfoltságot okozó látogatóktól. 

Yucatán-félsziget, Mexikó

A kulturálisan gazdag Mexikó számos pontja szolgál izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalóval, de közülük egyértelműen a Yucatán-félsziget emelhető ki, amely tele van Insta-kompatibilis helyekkel.

Ide tartozik az abszolút lájkmágnesként működő Suytun Cenote természetes víznyelője, a La Casona-kút vagy a rózsaszín tavak.

Fjaðrárgljúfur-kanyon, Izland

2015-ben extrém méretet öltött a kanyon látogatottsága egy Justin Bieber-videónak köszönhetően.

A klip hatására (is) annyian keresték fel Izland egyik leglátványosabb pontját, hogy egy időre le kellett zárni a gyalogosforgalmat.

A zöld szikláival és a vízeséseivel egészen elképesztő Fjaðrárgljúfurt korábban is sokan látogatták, de a videoklip megjelenését követően ötven-nyolcvan százalékkal nőtt meg a hely forgalma.

Elzász, Franciaország

A régiónak valódi európai sármja van, különösen a kontinens talán legtöbbet fotózott kisvárosába,

a színes házaival és bájos csatornáival egy megelevenedő mesevilágnak tűnő Comarba lehet könnyen beleszeretni.

Népszerűségének másik oka a kiváló elhelyezkedése: Franciaország észak-keleti részén terül el, a német és a svájci határ közelében, a Vogézek és a Rajna között, tehát könnyedén át lehet ugrani más országokba.

Kappadókia

Ha már a meséknél tartunk, az UNESCO Világöröksége alá tartozó törökországi Kappadókiáról is lehetne írni egyet.

Évezredekkel ezelőtt a szél és az eső úgy elpuszította a homokkőréteget, hogy egy vulkáni hamuréteggel borított holdbéli táj keletkezett, sziklákból álló kéményekkel.

Szinte minden pillanatban látunk az égen színes hőllégballonokat szállni (akár mi is repülhetünk velük), nem csoda, hogy a Kappadókiába érkezők száma már 2019 első negyedévében rekordokat döntött (közel félmillióan látogattak el oda).

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

látnivalók | úti cél | Banff Nemzeti Park | Kappadókia | instagram

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom