Close
Ezt az öt helyet az Instagram-turisták tették igazán világhírűvé

Ezt az öt helyet az Instagram-turisták tették igazán világhírűvé

Jelentősen átalakította utazási szokásainkat az Instagram, hiszen biztosan sokunkkal megtörtént már, hogy amikor a feedünk görgetése közben megláttunk egy csodás képet egy még csodásabb helyről,  azonnal el akartunk menni oda. Ilyenkor általában nemzeti parkok, történelmi városrészek vagy bájos strandok a célpontok, amelyek egyébként már eleve ismertnek számítottak és nagyon jól megvoltak az Insta-turisták nélkül is, de igazán felkapottá a közösségi média tette őket. Mutatunk öt olyan helyet az Insider összeállításából szemezgetve, amelyek így jártak.

Banff Nemzeti Park, Kanada

A park festői csúcsai és lenyűgöző tavai a keményvonalas kirándulók körében régóta kedveltek voltak.

Akkor lett igazán népszerű, amikor 2017-ben átmenetileg be kellett zárni, hogy megvédjék a veszélyeztetett állatokat, az erdőket és a tavakat – a túlzsúfoltságot okozó látogatóktól. 

Yucatán-félsziget, Mexikó

A kulturálisan gazdag Mexikó számos pontja szolgál izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalóval, de közülük egyértelműen a Yucatán-félsziget emelhető ki, amely tele van Insta-kompatibilis helyekkel.

Ide tartozik az abszolút lájkmágnesként működő Suytun Cenote természetes víznyelője, a La Casona-kút vagy a rózsaszín tavak.

Fjaðrárgljúfur-kanyon, Izland

2015-ben extrém méretet öltött a kanyon látogatottsága egy Justin Bieber-videónak köszönhetően.

A klip hatására (is) annyian keresték fel Izland egyik leglátványosabb pontját, hogy egy időre le kellett zárni a gyalogosforgalmat.

A zöld szikláival és a vízeséseivel egészen elképesztő Fjaðrárgljúfurt korábban is sokan látogatták, de a videoklip megjelenését követően ötven-nyolcvan százalékkal nőtt meg a hely forgalma.

Elzász, Franciaország

A régiónak valódi európai sármja van, különösen a kontinens talán legtöbbet fotózott kisvárosába,

a színes házaival és bájos csatornáival egy megelevenedő mesevilágnak tűnő Comarba lehet könnyen beleszeretni.

Népszerűségének másik oka a kiváló elhelyezkedése: Franciaország észak-keleti részén terül el, a német és a svájci határ közelében, a Vogézek és a Rajna között, tehát könnyedén át lehet ugrani más országokba.

Kappadókia

Ha már a meséknél tartunk, az UNESCO Világöröksége alá tartozó törökországi Kappadókiáról is lehetne írni egyet.

Évezredekkel ezelőtt a szél és az eső úgy elpuszította a homokkőréteget, hogy egy vulkáni hamuréteggel borított holdbéli táj keletkezett, sziklákból álló kéményekkel.

Szinte minden pillanatban látunk az égen színes hőllégballonokat szállni (akár mi is repülhetünk velük), nem csoda, hogy a Kappadókiába érkezők száma már 2019 első negyedévében rekordokat döntött (közel félmillióan látogattak el oda).

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom